18.8.2021 klo 12:49
Uutinen

Sako palkkaa lisää väkeä Riihimäelle – kasvu haetaan maailmalta

Sako Oy työllistää Riihimäellä ja Hausjärvellä yhteensä lähes 300 henkilöä. Satavuotias yritys on tasaisessa kasvuvauhdissa. Kannattavan kasvun myötä yrityksen portit käyvät sisäänpäin; työntekijöiden määrä jatkaa seudulla kasvuaan.

– Toimimme pitkäjänteisesti. Sako koetaan luotettavaksi työnantajaksi, vaikka toki myös vaativaksi. Toivomme, että työntekijämme uskaltavat tarttua haasteisiin, Sakon toimitusjohtaja Raimo Karjalainen pohtii.

Sakon päätuotteita oat metsästyskiväärit ja patruunat oheisvarusteineen. Tuotteiden laatua hiotaan jatkuvasti luomalla niihin käyttöä parantavia ominaisuuksia sekä kestävyyttä lisääviä pinnoitteita ja materiaaleja. Talossa on omat teolliset muotoilijansa.

– Kasvumme jatkuu voimakkaana. Meillä on jatkuva rekrytointi päällä. Tuotantomme automatisoituu ja robotiikan käyttö yleistyy. Tarvitsemme eri tehtäviin uudenlaista osaamista, henkilöstöjohtaja Johanna Varjoranta sanoo.

Työympäristönä koko maailma

Sakon patruunaliiketoimintajohtaja Aki Suvilahti edustaa Sakon nuorempaa tekijäpolvea. Suvilahti kertoo olleensa Sakolla vakituisena seitsemän vuotta, heti Aalto-yliopistosta valmistuttuaan.

– Sako on kuin 100-vuotias start up -yritys. Täällä on innovatiivinen ilmapiiri ja loistavat mahdollisuudet edetä ja kehittyä uralla. Toimintaympäristö on kansainvälinen ja tehtävät monipuolisia, Suvilahti pohtii.

Karjalainen muistuttaa, ettei kaikkiin tehtäviin tarvita yliopistokoulutusta. Periaatteessa Sako on metallitehdas. Alan perinteinen pohjakoulutus on hyvä lähtökohta.

Varjoranta lisää, että Sako on johdonmukaisesti palkannut myös +50-vuotiaita työntekijöitä. Eri-ikäisyyttä pidetään Sakolla rikkautena. Erilaiset taustat luovat vuoropuhelua, jota tarvitaan uudistumisen pohjaksi.

– Meiltä löytyy töitä hyvin erilaisille ihmisille. Kokonaisuuden toimivuuden kannalta kaikki työ on äärettömän tärkeää. Pääasia on, että teki ihminen meillä mitä tahansa, hän voisi kokea ylpeyttä tekemästään työstä, Karjalainen tiivistää.

Sako lyhyesti

  • Toimiala: aseiden ja ampumatarvikkeiden valmistaminen ja kauppa
  • Liikevaihto 2020: 80,3 M€
  • Henkilöstö: 281 (Riihimäki 268, Hausjärvi 13)
  • Perustettu 1921 (Sako eli Suojeluskuntain Ase- ja Konepaja Osakeyhtiö perustettiin Helsingissä 1. huhtikuuta vuonna 1921)
  • Sako Oy on Riihimäen Yrittäjien jäsenyritys
  • Yritys palkittiin maakunnallisella vientipalkinnolla 2013