8.5.2018 klo 15:53
Uutinen

Sammakoita ja sademetsän suojelua – Vuoden 2018 helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto viheralaa uudistavalle InnoGreenin tiimille

Vihersisustuksen asiantuntijat Mikko Sonninen, Jaakko Pesonen ja Oula Harjula (Innogreen / Green House Effect) palkittiin tänään 8.5.2018 Vuoden 2018 helsinkiläisinä nuorina yrittäjinä. Helsingin Yrittäjät ry:n myöntämä palkinto jaettiin järjestön Yritystä Stadiin! -yrittäjätapahtumassa.

Vihersisustukseen ja kasviseiniin erikoistunut InnoGreen (Green House Effect Oy) sai alkunsa vuonna 2011, kun trooppisiin kasveihin ja luontoon hurahtaneet silloiset metsäekologian opiskelijat Mikko Sonninen ja Jaakko Pesonen halusivat tehdä intohimostaan ammatin. Tropiikin kasveista ja sammakoista innostunut Sonninen otti osaa The Summer of Startups -innovaatiokilpailuun ideallaan uudenlaisesta kasviseinästä. Tiimiä täydentämään liittyi jo yrittäjänä kokemusta kartuttanut Pesosen lapsuudenystävä Oula Harjula.

– Yrityksemme vahvuus on meidän kolmen hyvin erilaisen yrittäjän ja koko henkilöstön jaetussa intohimossa tuoda luonto takaisin ihmisten lähelle. Sitoutunut ja ammattitaitoinen työyhteisömme tuottaa uusia ideoita ja tuotteita, joista asiakkaamme innostuvat ja haluavat juuri meidät toteuttamaan heidän projektinsa, InnoGreenin toimitusjohtaja Oula Harjula toteaa.

Nuoret yrittäjät ovat kasvattaneet yritystä rohkeasti yritysostojen kautta. Vuonna 2014 yritys osti kilpailijansa toiminnan ja laajentui neljän hengen toimistosta kolmenkymmenen hengen pk-yritykseksi. Tänä keväänä yritys laajeni myös Turkuun. Kotimaisten markkinoiden lisäksi yritys myy innovatiivisia vihertuotteita Baltiassa ja on suuntaamassa myös Saksan ja Venäjän markkinoille. InnoGreenin valmistamat kasviseinät ilahduttavat muun muassa Kauppakeskus Sellossa ja Kaaressa.

Vastuullinen vihersisustus ja akateeminen yrittäjyys vetosivat tuomaristoon

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä 2018 –valinnasta vastaa raati, johon kuului tänä vuonna Pertti Kallioinen (Street Gastro Oy, vuoden 2017 palkinnon voittaja), Terhi Salosaari (Helsingin Uutiset), Sanni Kaikkonen (HYNY), Satu Ågren (Amke ry), Eveliina Heinonen (NewCo Helsinki) sekä Tiina Oksala (Helsingin Yrittäjät).

– Raatiin teki vaikutuksen se, että InnoGreen menestyy kilpaillulla ja perinteisellä alalla erinomaisesti startup-hengessä. Intohimo omaan tekemiseen, yritystoimintaan ja luontoon näkyy nuorten yrittäjien määrätietoisessa tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä. Yritys on kasvanut rohkeasti, mutta hallitusti, ja vie suomalaista viherosaamista hienosti myös kansainvälisille markkinoille, kertoo Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala palkitsemisperusteista.

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä –palkinto

Vuoden helsinkiläinen nuori yrittäjä -palkinto on alle 35-vuotiaalle yrittäjälle myönnettävä tunnustus yrittämisestä. Kilpailun voittajan valinnassa otetaan huomioon erityiset ansiot yrittäjyydessä sekä toimialaan, innovatiivisuuteen tai yrittäjäasenteeseen liittyen. Alueellinen voittaja jatkaa edustamista arvostettuun valtakunnalliseen Vuoden nuori yrittäjä –kilpailuun, jonka voittaja ratkotaan Hyvinkäällä 24.8.2018 Get Together –tapahtumassa.

InnoGreen lyhyesti:

• Perustajat: Mikko Sonninen (1988), Jaakko Pesonen (1985) ja Oula Harjula (1985)

• Yritys sai alkunsa vuonna 2011 kahden opiskelukaverin intohimosta luontoon, tropiikin kasveihin ja sammakoihin.

• Toimipisteet Helsingissä ja Turussa.

• Vuonna 2014 yrityskauppojen jälkeen yritys laajensi toimintaansa viherseinistä kokonaisvaltaiseen vihersisustukseen. Henkilöstöä on tällä hetkellä yli 30 henkeä.

• Kansainvälistä toimintaa Virossa, suunniteltua laajentumista Saksan ja Venäjän markkinoille.

• Kasviseiniä Suomen suurimmissa kauppakeskuksissa kuten Kauppakeskus Sellossa ja Kauppakeskus Kaaressa.

• Kotisivut: www.innogreen.fi

Lisätietoja:

Tiina Oksala, toimitusjohtaja
Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104
tiina.oksala @ yrittajat.fi

Oula Harjula
InnoGreen / Green House Effect Oy
p. 040 961 7504
oula @ innogreen.fi

Kuva: vasemmalta oikealle Mikko Sonninen, Jaakko Pesonen ja Oula Harjula. Kuvaaja: Jaana Tihtonen