26.10.2017 klo 08:32
Uutinen

Sammutinhuoto Redi Oy – turvallisuus työnämme

Sammutinhuolto Redi Oy on perustettu vuonna 2017, mutta yrityksen historia juontaa juurensa vuoteen 1989. Tuolloin Torniossa perustettiin sammutus-, palo- ja turvallisuusalan yritys.

Sammutinhuolto Redin yrittäjä Kimmo Heikka osti vuonna 1993 tämän yrityksen. Tuolloin Tornion sammutinhuolto ja tarvike toimi henkilöstö-resurssiensa puitteissa myös Kemin alueella. Välillä yrityksellä oli myös pieni huoltotila Kemissä. Yrityksen toiminnan laajentuessa myös henkilökuntaa on tullut lisää. Vuodesta 2011 lähtien Pekka Arpi on vastannut yrityksen sammutin- ja palopostihuolloista. Myyntiin ja markkinointiin palkattiin vuonna 2013 Arto Rahkonen, joka vastaa myös väestönsuojien huolloista, tiiveyskokeista ja pelastussuunnitelmien teosta. Yrittäjän oma poika Nestori Heikka liittyi tiimiin vuonna 2016. Hän on myös tänä kesänä suorittanut sammutinhuoltoliikkeen vastuuhenkilön kurssin ja vastaa osaltaan huoltoliikkeen toiminnasta. Yrityksen kasvaessa myös nimen ja yhtiömuodon vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi: yksityisestä elinkeinon-harjoittajasta osakeyhtiöksi. Maaliskuussa 2017 yritys laajensi toimintaansa ja avasi kivijalkamyymälän myös Kemiin Keskuspuistokadulle.

Yritys tarjoaa muun muassa käsisammuttimien ja palopostien tarkastuksia ja huoltoa sekä välittää uusia turvallisuus- ja pelastusalan tuotteita niin yksityisille, yrityksille kuin alan ammattilaisillekin. Uusimpana aluevaltauksena yritys myy Zoll AED Plus maallikkokäyttöisiä defibrilaattoreita ja vastaa näiden laitteiden määräaikaishuolloista Meri-Lapin alueella. Tämän lisäksi yritys järjestää tulityö- ja soster-korttikouluksia sekä alkusammutus AS1-koulutuksia.

Sammutinhuolto Redi suorittaa käsisammuttimien, palopostien ja väestönsuojien tarkastukset, tiiveyskokeet ja pelastussuunnitelmat niin sanottuna avaimet käteen -palveluna. Tällä konseptilla he tarjoavat asiakkailleen luotettavan ja huolettoman kokonaisratkaisun kiinteistöjen turvallisuusasioissa.

Yritys kantaa vastuuta myös tulevaisuuden ammattilaisista. Sammutinhuolto Redi ottaa säännöllisesti turvallisuusalan oppilaita suorittamaan työssäoppimisjaksojaan ja opastaa nuoria työelämän toimintamalleihin. Yritys on tehnyt pitkään yhteistyötä ammattiopisto Lappian kanssa myös erilaisissa korttikoulutuksissa. Ammattiopisto Lappia hoitaa koulutusten teoriaosuudet ja Sammutinhuolto Redi käytännön harjoitusten järjestämisen.

Käsisammuttimien huoltoliikkeiden toiminta on valvottua. Toimintaa valvoo Turvallisuus- ja Kemikaalivirasto Tukes.

Yritykseen ja vaikkapa sen pienimuotoiseen vuokraamoon pääset tutustumaan facebookissa https://www.facebook.com/sammutinhuoltoredioy/ ja yrityksen kotisivuilla https://sammutinhuoltoredi.fi/