20.5.2020 klo 10:04
Uutinen

Sapuskajelppi auttaa imatralaisia kesäkuusta alkaen

Yrittäjien ideasta kasvoi Imatran Sapuskajelppi-verkosto, jonka kautta paikalliset voivat saada 50 euron lahjakortteja ruokakauppoihin.

Kun koronan taloudelliset haasteet alkoivat todentua, paikallinen Imatran Seudun Yrittäjät -yhdistys teki kaupungille ehdotuksia elvytystoimista. Yksi näistä oli ruoka-avun jakaminen.

Yhteistyössä kaupungin kanssa idea jalostui niin, että 01.06.2020 alkaen 50 euron elintarvikelahjakortteja on tarjolla niin yrittäjäperheille kuin muillekin imatralaisille, joille korona on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia.

Tavoitteena oli luoda sellainen auttamismuoto, jonka puoleen on helppo kääntyä, kun ruokaan ei riitä enää rahaa ja kynnys mennä hakemaan toimeentulotukea on korkea, yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Markus Sainio sanoo.

Rahoittajina eri tahoja

Kaupunki tytäryhtiöineen lupasi hankkeelle yhteensä 40 000 euron tuen. Mukaan innostuivat myös Etelä-Karjalan Osuuspankki (20 000 €), Imatran Seudun Sähkö (10 000€), neljä K-kauppiasta (yhteensä 10 000 €), LähiTapiola Kaakkois-Suomi (5000 €), paikallinen Yrittäjien kasvatusyhdistys (1500€) ja Vuoksi 43 ry (1500€).

Tukipotti on nyt 88 000 euron suuruinen. Mukaan lähti myös Imatran seurakunta, joka lupautui hoitamaan Sapuskajelppi-lahjakorttien jakamisen.

Käytännössä Sapuskajelppi toimii niin, että avuntarvitsija ottaa yhteyttä Imatran seurakunnan diakoniatyöhön (tarkemmin tiedotteen lopussa).

Seurakunta arvioi avuntarpeen ja myöntää tarvitsijoille 50 euron Sapuskajelppi-lahjakortteja. Lahjakorteilla voi ostaa elintarvikkeita ja hygieniatuotteita, mutta ei alkoholia eikä tupakkatuotteita.

Lahjakortit osoitetaan hankkeeseen sitoutuneisiin neljään Imatran K-ryhmän kauppaan K- Citymarkettiin, K-supermarket Imatrankoskeen, K-supermarket Vuoksenniskaan tai K-market Karhumäkeen.

Valtakunnallinen esimerkki

Nyt kerätyllä avustussummalla apua riittää yli 1600 kotitaloudelle.

Olisi hienoa, jos muutkin yritykset ja yhteisöt innostuisivat mukaan lahjoittajiksi ja saamme kasaan vielä loppuvuodelle 20 000 euroa, Sainio toivoo.

Sapuskajelppi on valtakunnallisesti ainutlaatuinen tapa toimia.

Toivon, että tämä imatralainen idea leviäisi ideana muillekin paikkakunnille, Sapuskajelpin luomiseen vahvasti vaikuttanut yrittäjä Emilio Urpalainen toteaa.

Imatralla luotu malli luo kanavan yhteisövastuun osoittamiselle.

Meidän kaikkien hanketta tukeneiden näkökulmasta tämä yrittäjien idea on loistava. Näin voimme auttaa tälläkin tapaa kaupunkilaisia yli poikkeusajan, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Sapuskajelpille on luotu omat Facebook-sivut. Ne julkaistaan tänään keskiviikkona 20.5.

Lisätietoja:

Imatran Seudun Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Markus Sainio, p. 050 532 8142, markus_sainio@hotmail.com

Sapuskajelpissä mukana:

Imatran Seudun Yrittäjät ry

Imatran kaupunkikonserni (kaupunki ja yhtiöt: Imatra Lämpö, Mitra, Imatran Seudun Kehitysyhtiö, Kipa & IBC)

Etelä-Karjalan osuuspankki

Imatran Seudun Sähkö

LähiTapiola Kaakkois-Suomi

K-ryhmän kaupat (K-Citymarket, K-supermarket Imatrankoski, K-supermarket Vuoksenniska ja K-market Karhumäki) -Yrittäjien kasvatusyhdistys

Vuoksi 43 ry

Imatran seurakunta

Miten hakea apua?

Soita seurakunnalle numeroon 040 4824473. Avustuspuhelimeen vastataan maanantaisin klo 9-11 ja

torstaisin klo 14-16. Yhteyttä voi ottaa myös diakonian omaan sähköpostiin : srkimatra.diakonia@evl.fi

Seurakunta arvioi avuntarpeen / myöntää lahjakortin.

Miten voin lahjoittaa Sapuskajelppiin?

Jos yksityishenkilö haluaa osallistua Sapuskajelppiin tukijana, lahjoituksen voi tehdä Imatran seurakunnan tilille

FI32 5094 2710 0010 27. Tekstikenttään maininta: Lahjoitus Sapuskajelppiin.

Yhteisö- ja yritystukijaksi haluavat voivat olla yhteydessä suoraan Markus Sainioon

p. 050 532 8142 tai markus_sainio@hotmail.com

Muita kiinnostavia aiheita