12.6.2021 klo 11:51
Uutinen

Satakunnan vuoden nuori yrittäjä tulee Huittisista

Hugon rakennustyömailla ei seisoskella, vaan edetään järjestelmällisesti

HHT-Rakennus Oy:n Hugo Trogen, 29, kehittää yrityksensä työprosesseja jatkuvasti.

Vaadin työmaillani jämptiä ja järjestelmällistä toimintaa. Punaisena lankana ovat ammattitaitoiset, luotettavat työntekijät, työprosessien hallinta, tarkat aikataulut ja hyvä asiakaspalvelu.

Tarmokas nuori yrittäjä Hugo on saanut potkua tuotantoprosesseihin muun muassa Lean-ajattelun työkaluilla.

Kustannustehokkuus työprosesseissa ja rakennusosissa, tahtituotanto ja aikatauluissa pysyminen vaativat suunnitelmallisuutta, työprosesseissa ei saa olla tyhjäkäyntiä.

Yrittäjän ura ollut kiikarissa kouluajoista lähtien. Ensimmäisen toiminimensäkin hän perusti jo vuonna 2012. Into yrittäjäksi oli kova, ehkä vähän liiankin kova.

Yritysneuvonnassa vähän toppuuteltiin innokkuuttani ja kehotettiin hakeutumaan ensin alan töihin pariksi vuodeksi. Työskentelin reilun vuoden verran paikallisessa rakennusliikkeessä ja tein myös alihankintaa omalla toiminimelläni.

Hugo rakensi oman talon vuonna 2013 ja teki sen ohessa vähän maalauskeikkoja. Työmäärät kasvoivat, ja ensimmäiset työntekijänsä Hugo palkkasi 2015.
Ensimmäiset isot urakat olivat vuonna 2014. Sataedun huoltomaalaukset Huittisissa ja kahden rivitalon sauna- ja pesuhuonesaneeraukset olivat nuorelle yrittäjälle näytönpaikkoja, jotka hoidettiin esimerkillisesti.

Pesuhuoneremontteja tehtiin vuosina 2015–2017 satakunta. Pian ne saivat kuitenkin antaa tilaa tätä isommille urakoille.

Nyt toiminta painottuu julkisten hankintojen kautta pääasiassa korjausrakentamiseen, esimerkkeinä koulut, päiväkodit, toimintakeskukset ja keskuskeittiöt. Myös omaa asuntotuotantoa tehdään. Viime vuonna yritys osti Raumalta 42-asuntoisen kerrostalon vuokra- ja kiinteistökehityskohteeksi.

Ensimmäisen julkinen hankinta oli Hopun palvelukeskuksen saneeraus, laskennan onnistuminen jännitti, koska tarjoushintojen hajonta kohteessa oli suurta. Huoli osoittautui kuitenkin lopulta turhaksi, Hugo muistelee.

HHT-Rakennus Oy:n palkkalistoilla kymmenkunta vakituista työntekijää. Kuluvan vuoden liikevaihto on 3–4 miljoonaa euroa.

Hugo viettää vapaa-aikaa mieluiten kotioloissa vaimon ja kahden lapsensa kanssa. Toisinaan hän irrottelee kartingin ja golfin parissa.

Tuloskehitys ja kasvu vakuuttivat raadin

Palkitsemisraadissa istuivat Satakunnan Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Hurrila,

varapuheenjohtajat Teuvo Uusimäki ja Ari Korhonen sekä toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Hyvästä ehdokasjoukosta Hugo nousi voittoon. Hugon yritys on kasvanut nopeasti. Tuloskehitys on pysynyt hyvänä ja liikevaihto tuplaantunut kolmen viime vuoden aikana.
Kokemuksen ja taitojen karttuessa töiden vaatimustaso on kasvanut, perusteluissa luetellaan.

Lämpimät onnittelut Satakunnan vuoden nuori yrittäjä Hugo Trogen, HHT-Rakennus Oy:stä!

Yrittäjä Hugo Trogen, HHT-Rakennus Oy

• kotipaikka Huittinen

• toimiala uudisrakentaminen, saneeraus ja korjauskohteet

• perustamisvuosi 2015

• liikevaihto 2020 3,25 m€, 2019 2,1m€ ja 2018 1,5 m€

• työntekijät 2020 10, 2019 7 ja 2018 6 henkeä

www.hhtrakennus.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Palkittu yrittäjä Hugo Trogen puh. 0400 411 292

Yrittäjäpalkinnoista yleisesti: Markku Kivinen, toimitusjohtaja Satakunnan Yrittäjät | 050 377 8006 | satakunnanyrittajat.fi