11.11.2020 klo 19:25
Uutinen

Satakunnan yrittäjäpalkinnot Honkajoelle, Raumalle ja Poriin

Satakunnan Yrittäjät on syyskokouksessaan palkinnut vuoden yrittäjänä Tracwest Oy:n Honkajoelta, vuoden yrittäjäperheenä Lääkärikeskus Minervan Raumalta ja vuoden yksinyrittäjänä Mainosmasiinan Olli Nuorsaaren Porista.

– Satakunnassa on valtavasti palkitsemisen arvoista yrittäjyyttä. Erityisesti tänä vuonna on ollut mukava tuoda pilkahdus iloa yrittäjien arkeen ja luoda uskoa tulevan kasvun mahdollisuuteen myös yrittäjäpalkinnoilla, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen avaa yrittäjäpalkintojen taustaa.

Maansiirtokoneiden parissa maanlaajuisesti – Juha Leivo, Tracwest Oy / RENTTI

Satakunnan vuoden yrittäjäksi 2020 valittiin Honkajoella juuriaan pitävä Tracwest Oy, joka on monille tunnetumpi RENTTI-nimellä. RENTTI on maansiirtokoneiden maahantuoja, joka myy ja vuokraa maansiirtokoneita, murskaimia ja seuloja sekä lavetteja ja perävaunuja. Yritys on konevuokrauksen edelläkävijä ja Suomen johtava traktorien vuokraaja. Yrityksellä on myös huolto- ja varaosapalveluja.

RENTTI on kolmen vuoden aikana luonut valtakunnallisen jakeluverkon, mikä näkyy myös vahvana liikevaihdon kehityksenä. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli jo yli 16 m€, kun se vielä vuonna 2015 oli 4m€. Kovasta kasvusta huolimatta myös liikevoitto on pysynyt vahvana.

  • Yrityksen kasvussa yrittäjä Juha Leivon oma panos on näkyvä ja merkittävä. RENTTI-brändin rakentaminen on tehty huolellisesti ja taidolla. RENTTI myös tunnetaan valtakunnallisesti luotettavana kauppakumppanina ja hyvänä asiakaspalveluosaajana, Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen kuvaa vuoden yrittäjää.

RENTTI ei ole pelkkiä lukuja. Taustalla on yrittäjän rohkeus ja innovatiivisuus sekä halu kehittyä yritystä kasvattaen. Kasvuun on päästy onnistuneilla rekrytoinneilla sekä laadukkailla ja valikoiduilla kone-edustuksilla. Yritys myös nojaa useampaan tukijalkaan ja se luo turvaa taloussuhdanteiden vaihteluissa. Myös näkyvä markkinointi on ollut tärkeä osa kehitystä.

  • Hakemuksia vuoden yrittäjäksi tuli paljon ja valintaa tehtiin tarkoin. RENTTI nousi kuitenkin esiin vahvan kasvun lisäksi esiin innovatiivisuudella ja jatkuvan ja monialaisen kehittymisen myötä, Markku Kivinen kertoo valintaprosessista.

Yrittäjäperhe pitkän linjan paikallisen lääkärikeskuksen taustavoimina – Lääkärikeskus Minerva Oy / Ylitalon yrittäjäperhe

Satakunnan vuoden yrittäjäperheessä, Raumalla toimivassa Lääkärikeskus Minervassa on ollut meneillään sukupolvenvaihdos. Yrityksen perustaja Heimo Ylitalo on kuitenkin edelleen mukana myös päivittäisessä toiminnassa ja toimii myös hallituksen puheenjohtajana. Heimon tytär Kaisa Koskinen on kuitenkin jo ottanut yrityksen vetovastuun toimitusjohtajana. Myös Heimon poika Pekka Ylitalo on mukana perheyrityksen toiminnassa.

Lääkärikeskus Minerva työllistää 26 henkilöä ja tämän lisäksi ammatinharjoittaja-lääkäreitä yrityksessä on 50. Sitoutunut ja pysyvä sekä hyvin yrittäjähenkinen henkilö- ja lääkärikunta ovatkin yksi tärkeimmistä yrityksen menestystekijöistä.

Menestyksen takana on pitkäjänteinen työ ja aito halu tuottaa paikallisia palveluja ja sitä myötä työpaikkoja ja hyvinvointia alueelle. Paikallista omistajuutta arvostavat erityisesti monet työterveyshuollon asiakkaat. Ahkera työ ja henkilökohtainen palvelu ovat tekijöitä, joiden avulla Lääkärikeskus Minerva on pitänyt asemansa myös kilpailijoiden tultua Rauman seutukunnalle.

  • Omistajaperhe on kehittänyt Lääkärikeskus Minervaa määrätietoisesti asiakaslähtöisyys edellä, osaava henkilökunta kaiken perustana. Yritys on hyvä esimerkki alalta, jossa isot valtakunnalliset ketjut ovat vallanneet markkinoita, mutta Minerva on säilyttänyt osuutensa kiitettävästi ja luonut uskoa paikalliseen osaamiseen, Markku Kivinen kuvailee yrittäjäperheen sitoutumista.

Yritys noudattaa myös vihreitä toimintaperiaatteita toimitiloissaan ja pyrkii löytämään uusia ratkaisuja mm. energian tarpeeseensa. Uusia toimitiloja saneeratessa yritys rakensi kiinteistössä olevien konesalien hukkalämpöä hyödyntävän lämmitysratkaisun.

Mainos- ja painotuotteet iloisella palvelulla – Olli Nuorsaari, Mainosmasiina Oy

Satakunnan vuoden yksinyrittäjäksi on valittu porilainen Olli Nuorsaari. Yrityksensä Mainosmasiina Oy:n kautta Nuorsaari tarjoaa asiakkailleen kaikki painotuotteet suurkuvatulosteista käyntikortteihin. Seitsemän vuotta oman yrityksen parissa työskenneellä Nuorsaarella oli jo aiemminkin vankka työkokemus alalta.

  • Yksinyrittäjälle työ on nimensä mukaisesti joskus hieman yksinäistä, mutta esimerkiksi Olli Nuorsaarella on laaja yhteistyöverkosto ympäri Suomen, joten asennukset hoituvat muuallekin kuin Satakuntaan, Markku Kivinen kertoo.

Mainosmasiinan liikevaihto on yksinyrittäjälle korkea ja keskimäärin se on ollut viimevuosina 500 000-600 00euron tasossa. Mainosmasiinalla on myös useita paikallisesti ja valtakunnallisesti hyviä referenssejä, kuten Porin Ässät, Asuntomessut, Kuninkuusravit ja SuomiAreena. Ollin vahvuuksia on monipuolinen tuotevalikoima ja palvelun nopeus.

  • Yrityksen toiminta ja kehitys on jatkunut poikkeusajasta huolimatta. Yrittäjän katse ja usko on vahvasti tulevaisuudessa. Olli on myös tunnettu henkilökohtaisesta, nopeasta ja loistavasta palvelustaan, mikä onkin yksinyrittäjälle tärkeä ominaisuus, Markku Kivinen kiittelee.

Ansioituneita yrittäjiä on Satakunnassa palkittu 1970-luvulta alkaen. Satakunnan vuoden yrittäjä ‑palkinto jaetaan Satakunnassa nyt jo 44. kerran, Satakunnan vuoden yrittäjäperhe 32. kerran ja uusimpana Satakunnan vuoden yksinyrittäjä ‑palkinto jo kuudennen kerran.