Satakunnan Yrittäjien järjestöpäällikkö Kari VAris
18.9.2023 klo 13:59
Uutinen

Satakunnan Yrittäjiin uusi järjestöpäällikkö – Kari Varis

Satakunnan Yrittäjissä on aloittanut uusi järjestöpäällikkö – KTM Kari Varis. Järjestöpäällikön vastuualueina ovat mm. paikallisyhdistystoiminta sekä kuntayhteistyö.

Kari on 45-vuotias porilainen, jonka perheeseen kuuluu vaimo, tanssikouluyrittäjä Kati Koivisto ja kolme lasta. Tulevaisuudessa 4. 

Millaiselta urapolulta Kari hyppää Satakunnan Yrittäjiin? 

Yrittäjäurani alkoi vuonna 2000, kun silloisen työpaikan yrittäjä ilmoitti siirtyvänsä uusiin tehtäviin. Minulla oli tuolloin opiskelupaikka SAMK:n konetekniikan insinöörilinjalle. Peruin opiskelupaikan ja ostin Finnveran rahoituksella itselleni yrityksen 100 000 markalla. Yritykseen kuului tuolloin 1 työntekijä minun lisäkseni. Kysymyksessä oli tuolloin Porin Paanakedonkadulla toimiva autopesula. Autopesulatoiminta laajeni minun aikanani myös sitten Raumalle ja Kristiinankaupunkiin. Suurimpina vuosinaan se työllisti 11 henkilöä ja toimi viidessä eri toimipisteessä. Autopesula myytiin yrityskaupalla 3:lle eri ostajalle vuonna 2017. Tämän jälkeen olen toiminut sitten erilaisissa yritysten kehittämistehtävissä oman yritykseni kautta. Olen toiminut omistajanvaihdosasiantuntijana, tehnyt yrityskauppoja, konsultoinut yrityksiä toiminnan tehokkuuden mittaamisessa. Olen myös toiminut toisen yritykseni kautta yksityispankkiirina. Kouluni olen käynyt aina yritystoiminnan ohessa. Vuonna 2005 valmistuin Markkinoinnin tradenomiksi SAMK:sta, ja vuonna 2017 Kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistosta. 

Mitä Satakunta Karille merkitsee? 

Satakunta on minulle mahdollisuuksien toimintakenttä. Olen aina ollut satakuntalainen yrittäjä ja ajatellut Satakuntaa kokonaisuutena. Yritystoimintani on pääosin ollut aina Porissa ja Raumalla, mutta minun ja perheeni lempipaikat Satakunnassa sijaitsevat Säkylän, Euran ja Yläneen alueella. Sinne lähdetään aina, kun yrittäjäperheen aikataulut antavat lomaan mahdollisuuden. Yläne tosin taitaa mennä jo toiselle alueelle :). Satakunta on täynnä osaamista ja valtavia mahdollisuuksia. Meillä on aivan mielettömän hieno yrityskenttä, josta aina löytyy joku uusi yritys tai yrittäjä, joka on omalla osaamisellaan ja työllään kehittänyt jotain suurenmoista. 

Mitä Kari odottaa tulevalta työltä?

Eniten odotan tapaamisia yrittäjien kanssa. Toivon, että saan antaa kaiken oman osaamiseni ja voimavarani siihen työhön, joka edesauttaa satakuntalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan. Jos omalla panoksellani voin tehdä jonkun yrittäjän työn piirun verran helpommaksi, niin pelaan sen kortin mielelläni. Lisäksi odotan innolla työtä kuntayhteistyön parissa. Olen luonteeltani hyvin sosiaalinen, joten uusien ihmisten tapaaminen, ja heidän ajatuksistaan kuuleminen ja keskusteleminen on varmasti yksi työn parhaita puolia. 

Tervetuloa Satakunnan Yrittäjiin Kari!