29.3.2019 klo 15:00
Uutinen

Savon Yrittäjien toimitusjohtaja vaihtuu

Arto Nykänen jättää tehtävänsä elokuussa.

Savon Yrittäjien toimitusjohtajana lähes viisi vuotta toiminut Arto Nykänen (62) jättää tehtävänsä elokuussa 2019. Uutta toimitusjohtajaa lähdetään hakemaan heti.

– Järjestön tilanne on sellaisessa vaiheessa, että vääjäämättä lähitulevaisuudessa siintävä vetäjänvaihdos on hyvä tehdä nyt, Nykänen kertoo.

Nykänen on ollut mukana luomassa ja toteuttamassa voimassa olevaa Savon Yrittäjien strategiaa.

– Viiden vuoden strategiakausi on päättymässä. Uutta strategiaa kehittämään on nyt hyvä hakea vetäjä, joka on mukana alusta alkaen ja sen jälkeen myös jalkauttaa sen toiminnaksi, Nykänen jatkaa.

– Arto Nykänen on tehnyt hienoa työtä aluejärjestön ja sen paikallisyhdistysten edunvalvontatyössä ja kehittänyt järjestöämme lähes viiden vuoden ajan, kertoo Savon Yrittäjien puheenjohtaja Tarja Arbelius.

– Käynnistämme hakuprosessin välittömästi ja tavoitteena on saada Arto Nykänen vapautettua syyskuun alusta uusiin haasteisiin, Arbelius jatkaa.

62-vuotias Nykänen kertoo, että yhteiskuntavaikuttaminen järjestössä vaatii pitkiä työpäiviä ja mahdollisuutta olla jäsenistön sekä luottamushenkilöstön käytössä 24/7. Hänen mukaansa tehtävä sopii hieman nuoremmalle henkilölle.

Nykänen kertoo hakevansa vielä uusia haasteita työuralleen vaikkapa yritysten hallitustyöstä tai hiukan lyhyempää työpäivää vaativaa haasteellista paikkaa.

Yrittäjät on vaikuttava kansanliike

Nykänen kuvailee yrittäjäjärjestöä kansanliikkeeksi, joka on erittäin tärkeä vaikuttaja koko Suomen ja Savon kehittämisessä.

– Yrittäjyys on se moottori, joka aikaa saa uutta taloudellista toimeliaisuutta ja sitä kautta verotuloja sekä uusia työpaikkoja. Henkilöomisteiset pk-yritykset ovat olleet koko 2000-luvun lähde, jonka varassa maamme on menestynyt ja työllisyys parantunut. Yrittäjät on elinkeinoelämän järjestöistä se, joka on läsnä paikallisyhdistyksellä jokaisessa Suomen kunnassa. Sen lisäksi, että yrittäjäjärjestö on kaupungin ja kunnan kumppani, sillä on myös jokaisessa maakunnassa aluejärjestö ja vielä valtakunnan ja Euroopan Unionin tasolla keskusjärjestö. Järjestömme päätehtävä on vaikuttaa siihen, että yrittäjyys huomioidaan kaikessa päätöksenteossa kaikilla yhteiskunnan tasoilla, muistuttaa Nykänen.

Savon Yrittäjät on yksi Suomen Yrittäjien 20 aluejärjestöstä. Sillä on toimitusjohtajan lisäksi kahdeksan työntekijää, joista kolme työskentelee varsinaisissa järjestötehtävissä, yksi alueen kuntien rahoittamassa omistajanvaihdospalvelussa, yksi Parempia ja vaikuttavampia hankintoja Pohjois-Savoon -hankkeessa ja kolme Yritys oppii ja menestyy (YOM) -hankkeessa.

Savon Yrittäjien toimialueena on 21 paikkakuntaa Pohjois-Savossa. Paikallisyhdistyksiä on 25 ja niissä jäsenyrittäjiä noin 3600.

Lisätietoja:

Tarja Arbelius, puheenjohtaja
Savon Yrittäjät
puh. 0400 847 980, satuniemi(at)satuniemi.com

Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
puh. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Arto Nykäsen painolaatuisen valokuvan voi ladata tästä