8.5.2019 klo 15:40
Uutinen

SeAMKille voitto Ammattikorkeakoulujen yrittäjyyskilpailussa

SeAMK on voittanut oman osionsa Suomen Yrittäjien ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen järjestämässä valtakunnallisessa yrittäjyyskilpailussa. Voittajat julkistettiin valtakunnallisilla AMK-päivillä Kuopiossa keskiviikkona.

SeAMKille voitto Ammattikorkeakoulujen yrittäjyyskilpailussa

SeAMK on voittanut oman osionsa Suomen Yrittäjien ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen järjestämässä valtakunnallisessa yrittäjyyskilpailussa. Voittajat julkistettiin valtakunnallisilla AMK-päivillä Kuopiossa keskiviikkona.

Kilpailussa oli kolme yrittäjyyden eri vaiheisiin keskittyvää osiota, joista SeAMK osallistui yrittäjyysasenteen ja -valmiuksien rakentumista käsittelevään teemaan. Kilpailutöiden arvioinnissa painottuivat muun muassa korkeakoulun toimintamallien vaikuttavuus ja tuloksellisuus sekä pitkäjänteisyys.

Voittoon SeAMKin siivitti tuomariston mukaan yrittäjyyden kytkeminen normaaliksi osaksi opiskelua, oppimisympäristöt sekä yrittäjyystoimintojen kehittäminen tutkimukseen perustuen.

”Tuntuu upealta, että pitkäjänteinen työmme yrittäjyyden edistämiseksi huomioitiin näin hienolla tavalla. Osallistuimme kategoriaan, koska siinä oli paras mahdollisuus kuvata SeAMKin yrittäjyystoiminnan kokonaisuus. Yrittäjyys lähtee meillä strategiasta ja arvoista, johto on erittäin sitoutunut sen edistämiseen ja meillä on innostuneet opettajat ja asiantuntijat tekemässä tätä työtä. Olemme pystyneet myös kytkemään yrittäjyysopetuksen tutkimukseen ja tutkittuun tietoon. Yrittäjyyteen liittyvät toimenpiteet on SeAMKissa koottu verkkoon Y-Zone-nimiseen portaaliin, ja seuraavaksi olemme rakentamassa pöhinälle fyysistä ympäristöä kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoen kanssa”, SeAMKin vararehtori Elina Varamäki kertoo.

”Tämä voitto meni aivan oikeaan osoitteeseen. SeAMK on ottanut yrittäjyyden oman strategiansa kulmakiveksi ja rakentanut määrätietoisesti yrittäjämäisiä oppimisympäristöjä. Tämän takia opiskelija saa SeAMKissa poikkeuksellisen hyvät valmiudet ymmärtää yrittäjyyden keskeinen ja kasvava osuus yhteiskunnassa”, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sanoo.

Kilpailu perustui Suomen Yrittäjien viime marraskuussa julkaisemiin korkeakoulujen yrittäjyyssuosituksiin ja niiden käyttöönoton tueksi laadittuun pelikirjaan. Kilpailuun osallistui yhteensä 14 ammattikorkeakoulua, joista SeAMKin voittamaan osioon 11. Kaksi muuta osiota voittivat Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilän mukaan on upeaa havaita, kuinka keskeinen asema yrittäjyydellä on valtaosassa ammattikorkeakouluja.

”Osaamisen ja luovuuden ammattilaisjoukkueina ammattikorkeakoulut tarjoavat kumppaniensa kanssa yrittäjyydelle otollisen kasvuympäristön. Kilpailuun osaa ottaneet ammattikorkeakoulut ovat tästä elävä esimerkki”, Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen vahvistaa.

Lisätiedot:

Elina Varamäki vararehtori, SeAMK 040 830 5189 elina.varamaki@seamk.fi

Heikki Risikko

toimitusjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

050 317 5145 heikki.risikko@yrittajat.fi