Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

11.4.2017 klo 12:56
Uutinen

Seitsemän Espoon Yrittäjien jäsentä valtuustoon

Uudessa Espoon valtuustossa tulee istumaan seitsemän Espoon Yrittäjien jäsentä. Lisäksi neljä ehdokasta ylsi varavaltuutetun paikalle. He edustavat viittä eri puoluetta. Valituista naisia on neljä ja miehiä kolme. Valittujen taustat kertovat osaltaan sen, että nykyisin yrittäjyyttä arvostetaan koko yhteiskunnassa.

Valituiksi valtuuston tulivat Tiina Ahlfors (VAS), Anitra Ahtola (KOK), Eva-Lena Gästrin (RKP), Bo Lönnqvist (RKP), Kimmo Oila (KOK), Yrjö Rossi (KESK) ja Kirsi Åkerlund (KOK). Varajäseniksi ylsivät Marita Backman (RKP), Tero Kauppinen (KOK), Harri Sane (KOK) ja Marjaana Siivola (VIHR). Jäsenyrittäjistä eniten ääniä 830 keräsi Anitra Ahtola.

Vaalien tulos on Espoon Yrittäjien jäsenehdokkaiden osalta kaikkien aikojen paras. Kaikkiaan Espoon Yrittäjien jäseniä oli ehdokkaana 26.

Tulevan valtuustokauden aikana jäsenvaltuutettuihin kannattaa pitää rohkeasti yhteyttä, kun mielessä on yrittäjyyden edistämiseen liittyviä asioita.

Valtuustoihin yli 2000 yrittäjää – yrittäjiä 22,9 prosenttia valtuutetuista

Koko Suomessa valtuustoihin valittiin kaikkiaan 2064 yrittäjää. Yrittäjien osuus kaikista valtuutetuista on peräti 22,9 prosenttia. Yrittäjävaltuutettujen osuus kasvoi viime vaaleista: kuluvalla valtuustokaudella yrittäjiä on ollut 20,8 prosenttia valtuutetuista.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan vaalitulos on viesti maan hallitukselle siitä, että sen pitää uskaltaa tehdä työmarkkina-uudistuksia ja jatkaa julkisen talouden tasapainottamista.

Yrittäjävaltuutetut puolueittain

Keskusta: 910

Kokoomus: 556

PS: 196

SDP: 123

RKP: 74

Vihreät: 61

KD: 47

VAS: 26

Muut: 71

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, yli 105 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät noin 650 000 henkilöä. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu lähes 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 64 toimialajärjestöstä. Espoon Yrittäjät on Suomen Yrittäjien suurin paikallisyhdistys.

Lisätiedot: Espoon Yrittäjät, toimitusjohtaja Erkki Pärssinen, p. 050 411 1104