3.9.2020 klo 11:39
Uutinen

#sellainenonyrittäjä 80 yrittäjätarinaa ja Yrittäjän päivän webinaari

5.9. vietetään Yrittäjän päivää. Päivän kunniaksi nostamme esiin 80 yrittäjää Keski-Suomen alueelta ja järjestämme Yrittäjän päivän webinaarin.

Vedä lippu salkoon, juhli ja arvosta omaa työtäsi

Yrittäjän päivää juhlitaan joka vuosi syyskuun viidentenä päivänä. Kyseessä on almanakkaan merkitty merkkipäivä, ja silloin saa myös nostaa Suomen lipun salkoon.

Vuosi on ollut monelle yrittäjälle todella vaikea. Suomen Yrittäjien Kantar TNS:llä teettämien Yrittäjägallupien mukaan kevättalvesta alkukesään peräti kolme neljäsosaa yrityksistä kärsi koronakriisistä. Kesän jälkeen tilanne oli hieman helpottunut, mutta nyt pelätään jo toista aaltoa. Yrittäjägallupeista välittyy kuitenkin yrittäjien sinnikkyys: kovin helpolla ei luovuteta.

Siksi juuri nyt on hyvä pysähyä ainakin lipun noston ajaksi juhlimaan sitä, mitä on yrittäjänä tehnyt ennen koronakriisiä, mitä tekee sen aikana ja mitä mahdollisesti sen jälkeen. Tämä maa ei selviäisi ilman sen yksinyrittäjiä ja työllistäviä yrittäjiä.

Miksi juuri 5. syyskuuta juhlitaan yrittäjiä?

Yrittäjän päivä on 5.9. sen takia, että asiakirja Suomen Yrittäjien perustamisesta allekirjoitettiin 5.9.1995 Finlandia-talolla Helsingissä. Tuolloin pienten ja keskisuurten yritysten yrittäjät päättivät keskittää voimansa yhteen järjestöön. Suomen Yrittäjien toiminta alkoi vuoden 1996 alussa.

Yrttäjäjuhlia järjestetään tällä viikolla myös muina päivinä.

80 yrittäjätarinaa ja Yrittäjän päivän webinaari

Me Keski-Suomen Yrittäjissä haluamme nostaa esiin upeita yrittäjiämme ympäri Keski-Suomen. Lue yrittäjätarinoita KSY80 -sivustolla ja osallistu 4.9. yhdessä LähiTapiola Keski-Suomen kanssa pitämäämme Yrittäjän päivän webinaariin, jossa keskitymme ajankohtaisiin hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen teemoihin.

Paikalliset tapahtumat löydät paikallisyhdistyksesi tapahtumakalenterista.

Vuonna 2020 Yrittäjän päivä näkyy ja kuuluu ennen kaikkea verkossa!

Yrittäjän päivää 5.9. vietetään tänä vuonna erilaisissa olosuhteissa globaalin koronapandemian takia. Tänä vuonna päivää juhlitaan digitaalisesti mm. #sellainenonyrittäjä-kampanjalla, jossa halutaan kiittää suomalaisia yrittäjiä sinnikkyydestä ja luovuudesta raskaan vuoden keskellä.

Ketä yrittäjää sinä haluaisit kiittää? Kuka yrittäjä on tuottanut sinulle erityisen hyvää fiilistä? Kiitä yrittäjää somessa aihetunnisteen #sellainenonyrittäjä kera ja osallistu kampanjaan tärkeän asian puolesta. Yrittäjän päivän viettoa ympäri Suomen voi seurata somessa aihetunnisteilla #sellainenonyrittäjä ja #yrittäjänpäivä. Kannattaa siis seurata Yrittäjän päivän Facebookia ja lisäksi Suomen Yrittäjien, Keski-Suomen Yrittäjien ja paikallisyhdistysten some-kanavia.