Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

25.3.2020 klo 17:04
Uutinen

Senaatti-kiinteistöt antaa 100 prosentin vuokranalennuksen, on valmis lisätoimenpiteisiin: ”Haluamme, että pienyritykset selviävät”

Senaatti-kiinteistöt haluaa pitää vuokralaisensa myös koronakriisin jälkeen.

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun. Vuokria ei tarvitse maksaa huhti- ja toukokuussa.

Helpotus koskee hankalassa tilanteessa olevia pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja yhdistyksiä.

– Kun huomasimme, kuinka iso vaikutus koronapandemialla on suomalaiseen talouselämään, erityisesti pieniin yrittäjiin, pystyimme tekemään päätöksen vuokrista nopeasti. Pienyrittäjien maksuvalmius on heikentynyt nopeasti, Senaatti-kiinteistöjen talousjohtaja Mikko Ahola sanoo.

Aholan mukaan Senaatti haluaa turvata yrittäjien jatkon, jotta yritykset pysyvät jatkossakin vuokralaisina. Vuokrien alennus koskee noin 300 yritystä.

Vuokralaiset ovat pääasiassa pieniä yrityksiä.

– Pieniä ravintoloita, toimistojen yhteydessä olevia ravintoloita ja pieniä kivijalkakauppoja. Haluamme, että pienyritykset selviävät.

Historiallinen päätös

Yritys saa alennuksen vuokraansa ottamalla yhteyttä vuokranantajaan ja tuomalla esiin tilanteensa.

– Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun teemme näin. Tarvittaessa ryhdymme lisätoimenpiteisiin, jotta vuokralaiset selviävät poikkeusolon yli. Tarkkailemme tilannetta, Ahola jatkaa.

Senaatti on valtion liikelaitos, joka vastaa valtionhallinnon toimitiloista. Pieni osa Senaatin asiakkaista on yksityisiä yrityksiä.

Valtion ja muiden julkisyhteisöjen virastot ja laitokset saavat rahoituksensa tai pääosan siitä julkisista varoista, samoin kuin valtaosa kulttuurilaitoksista. Näiden asiakkaiden ja julkisyhteisöjen omistamien yhtiöiden ja yhteisöjen osalta Senaatti ei ole tehnyt muutoksia vuokranmaksuun. Niissä noudatetaan edelleen vuokrasopimuksiin kirjattuja vuokranmaksun eräpäiviä.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi