Seppo Selmgren aloittaa Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkönä.
11.3.2022 klo 09:23
Uutinen

Seppo Selmgren aloittaa Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkönä

Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkö vaihtuu, kun Marko Merkkiniemi siirtyy uusiin haasteisiin. Seppo Selmgren aloittaa tehtävässä 1.4.2022. Omistajanvaihdosten edistämistä tukeva hanke on käynnissä 31.3.2023 asti.

Vahvaa hankemaailman osaamista ja ymmärrystä yrittäjyydestä

”Pitkän linjan liiketoiminnan, kehittämisen sekä markkinoinnin ja myynnin ammattilainen” ovat sanoja, joilla keminmaalainen Seppo Selmgren kuvailee osaamistaan. Huhtikuussa on aika ruksia seuraava ansioluettelomerkintä Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkönä.

Yrityskaupat ovat Selmgrenille tulleet tutuiksi omien kokemusten kautta. Hän on perustanut kaksi yritystä ja yrittäjäperheen elämää on tullut vietettyä noin 20 vuoden ajan. Vahvaa osaamista on kertynyt myynnin ja markkinoinnin parissa.

– Nuorempana vierähti kymmenen vuotta matkailu- ja hotellimarkkinoinnin parissa. Kohteina olivat Suomi, Pohjoismaat ja Keski-Eurooppa. Sen jälkeen siirryin täysin uuden teknologiakeskusmaailman, Technopolis oyj:n, palvelukseen. Veimme yrityksen pörssiin, ja toimin Oulun liiketoimintayksikön johtajana sekä konsernin markkinointijohtajana kaikkiaan 13 vuoden ajan, Selmgren kertoo.

Edellinen tehtävä Keminmaan elinkeino- ja hankekoordinaattorina päättyi viime syksynä.

– Tehtävä antoi erittäin hyvät näkymät ja ymmärrystä lappilaiseen yrityskenttään sekä erilaisiin kehittämis- ja rahoitusorganisaatioiden toimintaan. Kuluneet kahdeksan vuotta eräänlaisessa näköalapaikassa koko lappilaiseen yritysmaailmaan, kuntien ja kehittämisorganisaatioiden verkostoon antavat minulle erinomaiset mahdollisuudet toimia jo varsin hyvin tuntemassani toimintaympäristössä.

– Uskon että voin tämän erinomaisen verkostoni avulla saada viestiä hankkeesta läpi sekä pystyn myös turvautumaan tarvittavaan apuun erityisosaamista vaativissa tehtävissä, kun tarve tulee. Kaikkea ei tarvitse itse osata, Selmgren toteaa.

”Luotettavuus ja tasapuolisuus ovat äärimmäisen tärkeitä ja tulevat olemaan työni kulmakiviä”

Avojalkainen oululainen on lappilaistunut ja asuu nykyään itse remontoidussa mummonmökissä, joka on alun perin ollut Selmgrenin mummola. Selmgren muistuttaa, ettei elämä ole pelkkää työn tekoa. 

Hänen vapaa-aikansa kuluu musiikin ja autourheilun parissa.

– Harrastan aktiivisesti musiikkia yhdistyksemme MLC Bandin jäsenten ja tanssinohjaaja-avopuolisoni kanssa. Autourheilun piirissä olen puuhastellut sekä kilpailijana, että talkoolaisena jokseenkin koko ikäni, hän kertoo.

Kun keskittyy konkretiaan, kohtaa vähiten kilpailua.

Hankemaailmaan liittyvään ”paperinpyöritykseen” Selmgrenillä on jo ratkaisu. Hän on tavoitteellinen ja noudattaa erästä entisen esihenkilönsä ohjetta.

– Ohje on edelleen pätevä: kun keskittyy konkretiaan, kohtaa vähiten kilpailua. Lisäksi yrittäjien kanssa toimiessa luotettavuus ja tasapuolisuus ovat erityisesti tämän tyyppisessä toiminnassa äärimmäisen tärkeitä – nämä tulevat olemaan työni kulmakiviä.

– Odotan innolla yrittäjäjärjestön dynaamista ilmapiiriä ja tietysti toivon mahdollisimman runsaasti todellisia yritysten tapaamisia omistajanvaihdosteeman piirissä. 

Niin mekin Lapin Yrittäjissä toivomme, Seppo. Tervetuloa joukkoon!

Merkkiniemi jatkaa yrittäjien parissa työskentelyä

Nykyinen Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikkö Marko Merkkiniemi siirtyy uusien haasteiden pariin. Hankkeen tiimoilta yli sadan yrittäjän kanssa tekemisissä ollut Merkkiniemi jättää haikein mielin projektipäällikön roolin taakseen, mutta odottaa innolla tulevaa.

– Tehtävässä kiinnostavinta oli tavata todella paljon erilaisia yrittäjiä, jotka harkitsivat oman elämäntyönsä myymistä. Yrityksen myyminen on aina iso ja henkilökohtainen hanke, joten työn vastuullisuus tekee työstä erittäin mielenkiintoisen, Merkkiniemi kertoo Lapin ov-koordinaattorihankkeen projektipäällikön tehtävästä.

Lapissa kuten muuallakin Suomessa omistajanvaihdoskentällä käy nyt kova kuhina. Jatkajista on, ja tulee olemaan pula jatkossakin.

– Lapissa kuten muuallakin Suomessa omistajanvaihdoskentällä käy nyt kova kuhina. Jatkajista on, ja tulee olemaan pula jatkossakin.

Selmgrenin työhistoria on Merkkiniemelle tuttu.

– Seppo on pitkänlinjan ammattilainen ja hoitaa homman varmasti erinomaisesti. Sepolle onnea uudesta pestistä ja tsemppiä mielenkiintoisiin omistajanvaihdoshankkeisiin, Merkkiniemi onnittelee.

Merkkiniemi tulee jatkossakin työskentelemään yrittäjien kanssa. 

– Uudessa pestissä pääsen toimimaan laajasti yritysten haasteiden ja mahdollisuuksien parissa. 

Molemminpuoliset kiitokset ovat paikallaan, kun Merkkiniemi siirtyy uusiin haasteisiin 18.3.2022.

– Kiitos paljon kaikille asiakkaille ja Lapin Yrittäjille kuluneesta vajaasta 1,5 vuodesta. Työ, työnantaja ja työkaverit ovat olleet todella mukavat ja vähän haikein mielin jätän tämän pestin taakseni. On ollut erittäin mielenkiintoista startata omistajanvaihdospalvelut Lappiin.

Kiitämme Markoa erinomaisesta työstä omistajanvaihdosten parissa ja toivotamme onnea ja menestystä uudessa tehtävässäsi!

Lisätietoja


Lapin ov-koordinaattorihanke

  • Toteutusaika: 1.10.2020–31.3.2023
  • Rahoitusohjelma: Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma.
  • Budjetti: 342 660 € (Vuoden 2020 Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitusta 274 128.)
  • Rahoitusviranomainen: Lapin liitto
  • Toteuttaja: Lapin Yrittäjät ry