22.11.2022 klo 06:42
Uutinen

Seurana Oy ja yrittäjä Mirka Saarinen on voittanut yrittäjäpäivillä Suomen Yrittäjien paras myyntipuhe 2022 -kilpailun

Seurana Oy ja yrittäjänä Mirka Saarinen on voittanut Suomen Yrittäjien Suomen paras myyntipuhe 2022 -kilpailun, joka julkistettiin lokakuussa yrittäjäpäivillä. Seurana on valittu myös viime vuonna Lounais-Helsingin Yrittäjät ry:n puolesta vuoden yritykseksi.  

Haastattelimme Mirka Saarista ja kysyimme myös yrittäjäyhdistykseen kuulumisen hyödyistä. 

Kerro lyhyesti yrityksestäsi ja yritystoiminnastasi. 

Seurana Oy on Suomen ensimmäinen vanhusystäväpalvelu. Toimimme valtakunnallisesti ja meiltä vanhus saa kotiin tai hoivakotiin säännöllisen, aina saman eläkeikäisen Seuralaisen kiireettömäksi ystäväksi ulkoiluun, rupatteluun, asiointiin, kahvitteluun, valokuvien katsomiseen, tuolijumppaan tai vaikkapa laulamiseen. Mikä ikinä tuokaan juuri hänelle hyvää mieltä. Teemme siis sitä, mitä ystävien ja perheen kanssa tehtäisiin. Silloin kun esimerkiksi välimatkat tai ystävien kunto estävät tapaamisen, niin Seuralainen on läsnä. Olen perustanut Seuranan viisi vuotta sitten omaan tarpeeseen, kun etsin isoisälleni vastaavaa palvelua hoivakotiinsa Tampereelle, sitä löytämättä.  

Missiomme on onnellinen vanhuus ja sitä eläkeikäiset, suuren sydämen Seuralaisemme tekevät läsnä ollen, kiireettä. Palvelumme vaikuttaa tutkitusti niin toimintakykyyn kuin mielialaan ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus onkin suuri. Omaisten lisäksi palveluamme ostavat niin kunnat asukkailleen kuin yritykset lahjaksi henkilöstölleen tai omalle kummivanhukselleen. Onnellinen vanhuus kun on meidän kaikkien asia.  

Viime vuonna meidät palkittiin Suomen parhaana työpaikkana, Great Place to Work 2021-voittajana sekä Lounais-Helsingin Yrittäjien Vuoden yrityksenä. Nämä ovat merkityksellisiä hetkiä meille ladunraivaajille, täysin uudella palvelualalla.  

Mikä on tuonut sinut Lauttasaareen ja millaisena yrittäjyyskaupunginosana pidät Lauttasaarta? 

Olen muuttanut tänne jo vuonna 2001. Pienestä kaupungista, Mäntästä, lähtöisin olevana hain silloin Lauttasaaresta pienen kaupungin tunnelmaa ja luontoa. Niitä olen saanut. Seuranan paikaksi Lauttasaari valikoitui luonnostaan; sain yhdistettyä kodin, lapsen päiväkoti- ja koulumatkat, harrastukset ja ruuhkavuodet hyvin näin. Myös kulkuyhteydet toimistomme henkilökunnalle ympäri pk-seutua ovat hyvät.  Yrittäjänä arvostan, että saarelta saa kätevästi eri palvelut, yhteistyö on mutkatonta ja kaikki tuntevat toisensa. Myös niin Lauttasaaren Kevätmarkkinat kuin Lauttasaari-päivät ovat yrityksille loistava keino tuoda palveluitaan esiin.  

Miten olet onnistunut luomaan menestyvän yritystoiminnan? 

Varmasti sekä sekoitus selvää tarvetta palvelulle että iso työmäärä Onnellisen vanhuuden mission tunnetuksi tekemiseen, suurta sydäntä unohtamatta. Selkeä palvelumallimme on tuonut laadukkaan palvelun vanhuksille sekä heidän usein ruuhkavuosia viettäville omaisilleen, jotka arvostavat sitä, että äidin tai isän luona on luotettava vertaistuellinen Seuralainen, kun itse ei aina ehdi. Myös meidän Seuralaiset, 67-uotta keski-iältään olevat eläkeläiset ovat tärkeä osa tätä positiivista kehää ja tukeneet kasvuamme. Lisäksi toimistomme henkilökunta sekä mm. osakkaaksi nousseet Milla ja Kaisa ovat tehneet palvelua sydämellä ja varmistaneet valtakunnallisen laadukkaan toiminnan.  

Onko myyntipuheiden luominen vaikeaa? 

Ehkä se meille suomalaisille on vaikeaa, siihen ja esiintymiseen kun ei koulussa opeteta. Itsellä tämä puhe on muodostunut sydämestä, se on tarina Seuranan synnystä ja sen tarpeellisuudesta ja vaikuttavuudesta. Kokemuksen varmaan puheeseen on tehnyt, että viimeisen 5 vuoden aikana Seuranaa on tullut esiteltyä aktiivisesti niin siellä hississä kuin vaikkapa tapahtumissa.

Mitä toivot yrittäjäjärjestöltä? 

Yrittäjien asioiden ajamista, tapahtumia, vinkkejä ja koulutuksia, yrittäjien tarinoiden kertomista

Miksi koet tärkeänä kuulua yrittäjäjärjestöön? 

Se oli heti yrityksen perustaessa olennainen osa Seuranan tarinaa. Ensimmäisenä varmaan verkostojen hyödyntäminen sitä kautta, ja täysin uuden toimialan, vanhusseurapalvelun, tunnetuksi tekeminen.  

Mitä yrittäjäjärjestön palveluita olet käyttänyt tai pidät tärkeänä? 

Tapahtumat lienee se ykkösasia.  
 
Minkälaisia tapahtumia haluaisit yrittäjäjärjestön järjestävän? 

Ei erikoistoiveita tähän – uskoisin, että nyt jo tarjonta on riittävä, laidasta laitaan isosta pieneen ja jokaiselle jotakin.

Kiitos kovasti Mirka haastattelusta ja menestyksekästä jatkoa! Mirkan on kuvannut Matti Autio.

Sijaitseeko yrityksesi Lounais-Helsingin Yrittäjien alueella ja haluaisit kertoa oman yrityksesi liiketoiminnasta ja Helsingin Yrittäjien jäsenyydestäsi? Ota yhteyttä Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsingin paikallisyhdistykseen lounais_helsingin@yrittajat.fi ja kerro tarinasi.