24.7.2019 klo 13:21
Uutinen

Sijoitatko asuntoihin? Nämä alueet käyvät nyt erityisen kuumina

Vantaan imagon kohentuminen vetää kaupunkiin entistä enemmän asuntosijoittajia.

Vantaan Sanomat kertoo Suomen Vuokranantajat ry:n ja Pellervon taloustutkimuksen tekemästä vuosittaisesta vuokratuottotutkimuksesta, jonka perusteella voi tehdä päätelmiä kiinnostavimmista sijoitusasuntoalueista.

Tutkimuksen tuloksia voit tarkastella täältä.

Tutkimuksen perusteella Vantaa on nyt eteläisessä Suomessa kuuminta hottia, mitä tulee asuntosijoituskohteisiin. Suosiossa Vantaa on noussut ohi Helsingin ja Espoon. Parhaan vuokratuoton saa Kajaanissa, Hämeenlinnassa ja Kotkassa.

Asuntosijoittajien ”ranking-listalla” Vantaa on kuudentena. Helsinki on sijalla yhdeksän ja Espoo-Kauniaisten alue vasta sijalla 16.

Vantaan vahvuutena on erityisesti yksiöiden hyvä vuokratuottoennuste tuleville vuosille. Vuosien 2019-2023 ennuste on 4,5 prosenttia siinä missä esimerkiksi Helsingissä jäädään alle neljään prosenttiin.

– Käytännössä Vantaan parempi vuokratuotto johtuu siitä, että Vantaalla asuntojen ostohinta on alhaisempi kuin Espoossa, Suomen vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa kertoo Vantaan Sanomille.

Sen sijaan asuntojen arvonnousu on Helsingissä nopeampaa kuin Vantaalla.

Vantaan tilannetta on parantanut myös joustava asuntopolitiikka.

– Markkinoita osataan hyödyntää ja myös esimerkiksi kehärata-investoinneista on osattu ottaa hyöty irti, Viljamaa jatkaa haastattelussa. Hän korostaa myös Vantaan brändäyksen onnistumista.

Viljamaan mukaan Vantaan asuinalueista Myyrmäki ja Martinlaakso ovat edelleen aliarvostettuja.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi