15.12.2017 klo 08:04
Uutinen

Sirkkasuklaata pukinkonttiin

Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote saapuu kauppoihin ensi viikolla, keskiviikkona. Uutuustuote valmistetaan käsityönä Hämeenlinnan Iittalassa sijaitsevassa Kultasuklaan tehtaassa.

Ensimmäinen suomalaisista hyönteisistä valmistettu tuote saapuu kauppojen valikoimiin keskiviikkona 20.12.2017, kun hyönteisalan pioneereihin kuuluva Entis sekä tuoteinnovaatioistaan tunnettu Kultasuklaa lanseeraavat ainutlaatuisen suomalaisen sirkkasuklaan.

– Hyönteiselintarviketuotteissa tärkeintä on niiden ekologisuus. Käytämmekin Entis sirkkasuklaassa ainoastaan Suomessa kasvatettuja hyönteisiä. Sirkkasuklaa soveltuu erinomaisesti päivän jokaiseen herkutteluhetkeen sekä esimerkiksi pukinkonttiin, toteaa Entiksen Samuli Taskila.

Ensimmäiset erät ovat myynnissä keskeisimmissä Keskon ja S-ryhmän elintarvikekaupoissa. Joulumarkkinoille kotimaisia sirkkoja ehdittiin kasvattamaan rajoitettu erä ja ensimmäiset Entis sirkkasuklaat löytyvät maanlaajuisesti Prismojen sekä keskeisimpien K-kauppojen hyllyiltä. Lisäksi pienempi erä sirkkasuklaata on tilattavissa Kultasuklaan sekä Ruohonjuuren verkkokaupan kautta. Tuotepakkaus on kooltaan 50 grammaa.

Kotimainen sirkkasuklaa houkuttelee herkullisuudellaan ja ekologisuudellaan. Rouhea ja paahteisen maukas sirkkasuklaa on ensimmäinen laajasti kaupallinen hyönteistuote, joka on valmistettu suklaasta ja kokonaisista sirkoista Suomessa. Makoisaan maitosuklaaseen kiedottu rapsakan paahteinen ja proteiinipitoinen sirkka on mainio snakstuote niin kokeilunhaluisille kuin kaikille elintarvikkeiden ekologisia arvoja punnitseville kuluttajille.

– Sirkkasuklaa on osa sitä innovatiivisuutta ja rohkeutta, jota yrityksemme edustaa. Entis-suklaatuotteen kehitystyö on ollut hieno kokemus ja olemme hyvillämme voidessamme olla mukana kehittämässä ekologisesta raaka-aineesta valmistettavaa suklaaherkkua, tiivistää suklaayrittäjä Jukka-Pekka Kärkkäinen Kultasuklaasta.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi