29.9.2020 klo 15:38
Uutinen

Sisu Business -verkosto tarjoaa vertaistukea kasvuun

Yritykset miettivät parhaillaan, miten selvitä voittajana vuodesta 2020. Nyt pohditaan tarkkaan, mihin kannattaa panostaa ja minkälaisia uusia avauksia ja taitoja tarvitaan. Yritykset tarvitsevat tällä hetkellä kannustusta, suunnannäyttäjiä ja tekoja.

Työkaluksi yrittäjien käyttöön on vastikään perustettu LinkedIn-ryhmä, SISU BUSINESS, johon kuka tahansa voi liittyä.

– Ryhmä on alusta, eräänlainen virtuaalinen klubi, jossa on mahdollisuus keskustella muiden yrittäjien kanssa ja verkostoitua, ja siten saada boostia omaan tekemiseen. Ryhmä synnyttää uusia väyliä tehdä kauppaa sekä kannustaa menestymään pandemiasta huolimatta, kertovat ryhmän perustajat Anniina Raatikka Huikea Tapahtumatuotannosta sekä rekrytointiviestinnän konsultti Teemu Salonen Työhuoneesta.

Huikean ja Työhuoneen lisäksi yhteisön taustalla toimivat Tampereen Kaupunki ja Pirkanmaan Yrittäjät.

Järjestötoiminta muuttuu verkostomaiseksi

Pirkanmaan Yrittäjissä kutsu lähteä mukaan verkoston taustalle otettiin positiivisesti vastaan – onhan ideoita vastaavasta toiminnasta pyöritelty järjestön sisällä jo aikaisemmin.

– Perinteinen järjestötoiminta on eittämättä murroksessa, ja me Pirkanmaan Yrittäjissä haluamme aktiivisesti kehittää ja tukea sen uusia muotoja. Tiedonvaihto ja vertaistuki ovat elinehtoja monille pienyrittäjille, ja SISU BUSINESS -tyyppiset ryhmät ovat todellisia matalan kynnyksen verkostoitumispaikkoja erityisesti nuorille, mutta yhtä lailla kaikille yrittäjille. Uskon, että tulevaisuudessa myös yrittäjäjärjestö toimii muiden tehtäviensä ohella mahdollistajana ja alustana jäsenten keskuudessa syntyvälle verkostomaiselle toiminnalle, Kimmo Pesola Pirkanmaan Yrittäjistä sanoo.

Myös Tampereen kaupungin erityisasiantuntija Monna Salmi kannustaa kokeilemaan uusia tapoja edistää bisnestä.

– Moni yrittäjä kaipaa tällä hetkellä vertaistukea ja alustoja myynnin edistämiselle. SISU BUSINESS –ryhmä vastaa osaltaan näihin tarpeisiin. Yrittäjien omaan aktiivisuuteen pohjautuva ryhmä mahdollistaa verkostoitumisen, ja erilaiset tapahtumat ja koulutukset tarjoavat uusia näkökulmia oman liiketoiminnan kehittämiseen. Tällaiset avaukset ovat todella tervetulleita, hän sanoo.

Työhuoneen Teemu Salonen aikoo tuoda koko osaamisensa ja verkostonsa SISU BUSINESS-ryhmän käyttöön.

– Yhtenä perustajajäsenenä koen suurta ylpeyttä siitä, että Pirkanmaan Yrittäjät Ry ja Tampereen kaupunki uskovat SISU BUSINESS-kokonaisuuden olevan sellainen, että voimme konkreettisesti vaikuttaa myynnin ja ostamisen mahdollistamiseen.

Liity mukaan – se on ilmaista eikä velvoita mihinkään

SISU BUSINESS –ryhmään haetaan mukaan yrityksiä, yrittäjiä ja organisaatioita, jotka haluavat kääntää pandemia-ajan voitokseen. SISU BUSINESS-ryhmän tarkoitus on mahdollistaa kaupankäynti sekä ryhmän sisällä, että löytää yhdessä tapoja saada bisnes jälleen kannattavaksi isommilla markkinoilla.

Lisäksi kerran kuussa pidetään tilanteen salliessa live-tapaaminen, jossa yhdessä kouluttaudutaan epävarmassa tulevaisuudessa navigoimiseen ja siihen, kuinka tehdä enemmän kauppaa ja millaisia uusia toimintamalleja se vaatii. Ryhmän jäsenet valitsevat itse kouluttajan joukostaan sekä ajankohtaisimman aiheen, kuten nettibisnes, etämyynti tai LinkedIn:n valjastaminen myynnin työkaluksi.

Toiminnan nopeaksi käynnistämiseksi ensimmäisen live-tapaamisen puhuja on kuitenkin jo valittu, ja myyntikuiskaaja Pasi Rautio tulee kertomaan parhaat oppinsa korona-ajan myyntinotkahduksen selättämiseksi. Tilaisuus järjestetään 28.10.2020 klo 8.15 alkaen.

SISU BUSINESS -ryhmään voit liittyä osoitteessa: https://www.linkedin.com/groups/8977467/