30.9.2019 klo 14:38
Uutinen

Street Gastro konkurssiin, yrittäjät eivät luovuta: Uusi vegeketju laajenee

Street Gastron konkurssi oli seurausta nopeasta kasvuvauhdista ja osin huonosti valituista liikepaikoista.

Konkurssiin ajautuneen Street Gastron yrittäjä Pasi Hassinen kertoo yrityksen vaiheista Kauppalehden haastattelussa.

Nopeasti laajentunut ketju toimi parhaimmillaan seitsemän ravintolan voimin. Ketju jakaantui kahteen yritykseen, Street Gastroon ja Street Gastro Espooseen.

Konkurssin taustalla oli nimenomaan liian nopea kasvuvauhti, mutta osasyynä olivat myös epäonnistuneet liikepaikkavalinnat. Erityisen huonoksi kysynnänä puolesta osoittautui Tikkurilan kauppakeskus Dixi. Muita liikepaikkoja olivat muun muassa Helsingin Kamppi ja Hietalahden kauppahalli.

– Dixin tilat olivat isoimmat ja kalleimmat. Dixi oli katastrofi. Myynti oli superhuonoa. Ainoa meni tappiolla mutta toiminta olisi kääntynyt voitolliseksi. Kun ravintola toimi olimme aivan perällä, mutta kauppakeskuksen valmistuttua se olisi ollut pääoven vieressä. Iso Omena teki pientä voittoa, Hassinen kertoo Kauppalehden haastattelussa.

Street Gastron liikeidea perustui alusta alkaen täytettyihin ”sandwicheihin” eli leipiin.

Helsingissä liiketoiminta sujui parhaimmillaan niin hyvin, että yritys sai ostotarjouksia.

– Ajattelimme, että ei myydä vaan antaa firman vielä kasvaa, Hassinen kertoo.

Nopeasta, osittain lainarahalla rahoitetusta kasvusta Hassisella on nyt jälkikäteen selkeä mielipide.

– Jälkikäteen ajatellen oli idioottimaista lähteä pelaamaan uhkapeliä ja avata noin monta ravintolaa yhtä aikaa, mutta siihen asti toiminta oli yhtä noususuhdannetta ja usko omaan tekemiseen oli kova.

Kun Hassinen ja yrityksen toimitusjohtaja Pertti Kallioinen lähtivät vuonna 2017 hakemaan lisärahoitusta, sitä ei enää irronnut.

Tällä hetkellä kaksikko rakentaa vauhdilla uutta ravintolaketjua. Bun2Bun keskittyy vegaanihampurilaisiin. Se toimii tällä hetkellä kauppakeskeskus Redissä ja Kampin kauppakeskuksessa.

Kuva: Street Gastro

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi