Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

15.5.2017 klo 15:51
Uutinen

Sujuvat omistajanvaihdokset Savossa (SOS) -hanke päättyi

Koulutusta yrityskauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin

Savon Yrittäjien kaksivuotinen (1.4.2015-30.4.4.2017) koulutushanke ”Sujuvat omistajanvaihdokset Savossa” (SOS) on päättynyt. Hankkeessa valmennettiin yrittäjiä omistajanvaihdoksen suunnitteluun ja toteutukseen sekä koulutettiin julkisia yritysneuvojia ja taloushallinnon ammattilaisia omistajanvaihdosasioissa.

Koulutus omistajanvaihdosasioissa on erittäin tärkeää, sillä yritystoiminnasta luopuvien määrä Pohjois-Savossakin kasvaa koko ajan.

– Alueellamme on yli 10 000 yritystä, joista noin 5000 yrittäjää on iältään 55-74-vuotiaita. Näissä yrityksissä on noin 20 000 työpaikkaa. Ilman jatkajaa olevista yrityksistä alle 10 % tietää tai tunnistaa yritykselle potentiaalisen ulkopuolisen ostajan. Omistajanvaihdoksilla on siis jopa suurempi kansantaloudellinen merkitys kuin uusien yritysten perustamisella, kertoo Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Yrityskauppaan on herättävä ajoissa

Yrityksen myyntikuntoon saamiseksi, kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä yrityskaupan asiantuntijoihin, joita löytyy sekä yksityiseltä puolelta että oman kunnan elinkeinoasiantuntijoista, Nykänen kannustaa. Hyvänä aikatauluna Nykänen pitää esimerkiksi kymmenen vuotta ennen aiottua luopumista.

Vain kaupan oleva yritys voi vaihtaa omistajaa

Omistajanvaihdos on normaali yrityksen elinkaareen kuuluva tapahtuma. Savon Yrittäjät kannustaakin yritystoiminnasta luopuvia yrittäjiä avoimuuteen, sillä vain kaupan oleva yritys voi vaihtaa omistajaa.

Pohjoissavolaisten yritysten kauppapaikka on Pohjois-Savon Yrityspörssi (www.pohjoissavonyritysporssi.fi). Yrityksen myymisen tueksi Savon Yrittäjät teki sivustolle esitekoneen, jolla yrittäjät voivat helposti tehdä myyntiesitteen omasta yrityksestään.

Pohjois-Savon Yrityspörssi

  • Pohjoissavolaisten yritysten kauppapaikka
  • Tietoa arvonmäärityksestä, kauppatavoista, rahoituksesta, verotuksesta
  • Työkalu yrityksen myyntiesitteen tekemiseen
  • Suomen Yrittäjien tekemän asiakaskyselyn mukaan 71 prosenttia ilmoituksen jättäneistä yrityksistä on saanut yhteydenottoja palvelun kautta. Kaikki yhteydenotot eivät luonnollisesti johda kauppaan
  • www.pohjoissavonyritysporssi.fi

Lisätietoja:

Savon Yrittäjät
Arto Nykänen, toimitusjohtaja
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi