21.9.2017 klo 10:04
Uutinen

Sukupolvenvaihdos syntyy vuosien kypsyttelyllä

LASBin edustusjoukkueen kapteeni ehtii hyvin peleihin ja harjoituksiin, kun voi itse vaikuttaa työaikoihinsa. Lammin kiinteistökeskuksessa tehtiin sukupolvenvaihdos keväällä.

Henri Vilén kertoo aina ajatelleensa ainakin jollain tasolla, että jatkaa jonain päivänä isänsä työtä Lammin kiinteistökeskuksen yrittäjänä. Tuo päivä tuli eteen huhtikuun ensimmäisenä päivänä tänä vuonna. Tuolloin yrityksen omistus siirtyi isä Erkki J. Viléniltä hänelle.

– Tosi pitkään se ajatus on ollut olemassa, tuolla jossain taustalla. Vuosi sitten oikeastaan alettiin lyömään aikatauluja lukkooon, Henri Vilén kertoo.

Ensimmäiseksi isä ja poika astelivat Linnan Kehityksen omistajanvaihdosklinikalle, jossa käytiin keskeisiä asioita läpi omistajanvaihdoksiin erikoistuneen asiantuntijan kanssa. Varsinaisen työn teki Eero Kaukola Etelä-Hämeen Tilikeskuksessa, joka laati paperit kuntoon. Vilénit sopivat vuoden perehdyttämisjaksosta. Se on tarpeen siitäkin syystä, että lain mukaan kiinteistönvälitystä harjoittavissa yrityksissä vähintään puolella työntekijöistä täytyy olla LKV-tutkinto.

– Valmennuskurssille olen jo ilmoittautunut, ja tutkintoa on tarkoitus yrittää läpi marraskuussa. Ennen kurssin aloittamista halusin kuitenkin ensin kokemusta käytännön työstä, Henri Vilén kertoo.

Isännöitsijäntehtäviä ei voi myöskään vaihtaa kesken kautta, vaan Erkki J. Vilén työskentelee isännöitsijänä niin kauan kunnes taloyhtiön hallitus on valinnut uuden hänen tilalleen. Senkin vuoksi vuoden perehdyttämisjakso on enemmän kuin tarpeen.

– Olen minä valmis tuuraamaan lomien aikana ja muutenkin, Erkki J. Vilén lupaa.

Henri Vilén on työskennellyt rakennusalan myyntitehtävissä kymmenisen vuotta. Työhön kuului paljon matkustelua ja asiakastapaamisia.

– Olen aina nauttinut asiakaspalvelutyöstä. Lukioaikana työskentelin monta vuotta Lammin Ykkösgrillillä, monet lammilaiset varmasti muistavat minut sieltä. Eniten odotan juuri asiakkaiden kohtaamista ja heidän kanssaan työskentelyä. Autoon tulee edelleen kilometrejä, mutta ei ehkä yhtä paljon kuin tähän asti, Henri Vilén kertoo.

Lammilla Henri tiedetään varsin hyvin ja hänen edesottamuksiaan LASBin edustusjoukkueen kapteenina seurataan tarkkaan. Salibandyn sarjapelien kausi on jo alkanut ja Vilén on luvannut pelata vielä ainakin tämän kauden.

– Keväällä kun pelikausi päättyy ennen taloyhtiöiden kevätkokousrmbaa. Ja yrittäjänä pystyy helpommin vaikuttamaan aikatauluihinsa, kun harjoitukset ja pelit ovat kuitenkin hyvissä ajoin etukäteen tiedossa, hän pohtii.

Hämeen Yrittäjät, SM
toimitus@hameenyrittajat.fi