20.1.2017 klo 11:00
Uutinen

Suomalaisyritys toi metsäilman sisätiloihin – Liittyi samalla vientitykkien joukkoon

Naavan älyviherseinä puhdistaa ja raikastaa huoneilmaa. Länsimainen ihminen viettää yli 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, yritys tiedottaa.

Sisäilmanpuhdistukseen erikoistunut Naava on saanut Fennia Prize Winner -muotoilupalkinnon valmistamastaan älyviherseinästä.

Saman palkinnon ovat aikanaan pokanneet muun muassa kansainväliset markkinat valloittaneet kaiutinvalmistaja Genelec, metsäkonevalmistaja Ponsse ja sisustus- ja astiamuotoilija Iittala.

– Naava on tuotteistanut puhtaan ilman taitavasti. Sisäilmaongelmat ovat kasvava trendi, ja niitä poistavilla ratkaisuilla on potentiaalia, palkinnon jakajat toteavat.

– Kasvit suunnittelun lähtökohtana ovat raikas ja erilainen tapa muotoilussa.

Kaikilla on oikeus puhtaaseen ilmaan

– Länsimainen ihminen viettää yli 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa, mutta keinotekoisessa sisäympäristössä ihminen ei ole virkeimmillään ja terveimmillään, yritys toteaa tiedotteessaan.

– Naava haluaa, että kaikilla on oikeus hengittää puhdasta ilmaa, niin ulkona kuin sisällä. Lisäksi uskomme, että ihminen voi parhaiten jokapäiväisessä kosketuksessa luonnon kanssa, kertoo Naavan Brand Manager Eeva Niemelä.

Naavan (ent. NaturVention Oy) viherseinä toimii huoneilman puhdistajana ja raikastajana. Seinä imee huoneilmaa siihen istutettujen kasvien juuristojen ja mullattoman kasvualustan läpi. Juuriston mikrobit puhdistavat ilman haitallisista kemikaaleista, jonka jälkeen tuulettimet puhaltavat puhtaan ja luonnonraikkaan ilman takaisin tilaan.

Seinän anturit mittaavat muuttujia tuotteessa ja ympäristössä. Tämän perusteella tekoäly analysoi ja ohjaa viherseinän toimintaa.

Jyväskylässä, Helsingissä ja Tukholmassa toimiva Naava työllistää 50 eri alojen ammattilaista. Yrityksen liikevaihto on vuoden 2015 tietojen mukaan reilut miljoona euroa.

Pohjoismaisen raikasta metsäilmaa pääsee hengittämään Fennia Prize -palkintojen voittajainnovaatioista koostuvassa palkintonäyttelyssä Helsingissä. Näyttelyyn on vapaa pääsy 20.1.–12.2.2017 Kluuvinkatu 6:ssa.

Uutista korjattu kello 15:55 – NaturVention Oy ei ole enää yrityksen nimi. Naava vaihtui yrityksen nimeksi viime marraskuussa. Toimitus pahoittelee virhettä.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi