4.6.2018 klo 16:46
Uutinen

Suomalaisyritys tuunasi pillimehupaketista ekoversion – sitten lähti lupakirje Englannin kuningattarelle

Kuningatar Elisabeth II innoitti suomalaisyritystä keksimään uuden, ympäristöystävällisemmän pillimehupaketin.

Suomalaisyritys Her Majesty´s Drinking Boxin suunnitteleman pillimehupakkauksen idea syntyi Englannin kuningatar Elisabeth II:n kannanotosta.

– Innovaatio, ekologinen pillijuomapakkaus, keksittiin niistä lähtökohdista, että erilaisten muovien aiheuttamiin ympäristöhaittoihin pitäisi puuttua ja lähteä edistämään muovittomampaa tulevaisuutta. Innoittajana meillä oli Kuningatar Elisabeth II, joka kielsi hovistaan muoviset juomapillit. Hänelle lähetettiin myös kirje, jossa kerrottiin hänen esimerkkinsä innoittaneen meidät firman perustamiseen, Her Majesty´s Drinking Boxin toimitusjohtaja Mika Salomäki kertoo Business Finlandin nettisivuilla.

Pillimehuille tarkoitetussa pakkauksessa ei ole ollenkaan pilliä.

– Skip a Straw -pakkauksissa hyödynnetään nykyisiä pakkausmateriaaleja, kuten nestekartonkipakkauksia sekä nykyisiä laitteistoja ja valmistusmenetelmiä. Uutta on kuitenkin se, että pakkauksessa ei ole lainkaan irtonaisia osia, kuten nykyisissä pakkauksissa olevat muovipilli ja pillin suojapussi, jotka ovat pakkauksen suurimpia ympäristöongelman aiheuttajia. Pakkauksen sisältö saadaan nautittavaksi helposti yhdellä kädellä ja se imetään suuhun kuten aiemmissa pilliratkaisuissa. Mitään irto-osia ei kuitenkaan ole ja käytetty pakkaus voidaan kokonaisena jättää kierrätettäväksi kuten puhtaat nestekartonkipakkaukset, Salomäki luonnehtii.

Tekniikka&Talous -lehden mukaan idea syntyi viime helmikuussa. Her Majesty´s Drinking Box on lähettänyt kuningatar Elisabeth II:lle kirjeen, voiko yrityksen nimi sisältää viittauksen brittihoviin. Toistaiseksi kuningatar ei ole vastannut suomalaisten lähettämään kysymykseen.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: IStockphoto/Monrudee