29.10.2020 klo 09:37
Uutinen

Suomen Yrittäjät hyväksyi aloitteen kesälomien siirrosta

Suomen Yrittäjien liittokokous hyväksyi lauantaina 17.10.2020 Etelä-Savon Yrittäjien aloitteen kesälomien siirrosta. Aloitteessa vaaditaan, että Suomen Yrittäjät alkaa aktiivisesti edistämään koulujen kesälomien siirtämistä myöhemmälle syksyyn ja että Suomen Yrittäjät ottaa tämän viralliseksi kannakseen.

Suomen Yrittäjät toteaa aloitevastauksessaan, että koulujen tulisi jatkua juhannukseen asti ja ne alkaisivat jälleen syyskuun alussa. Tämä edellyttää muutoksia perusopetuksen lainsäädäntöön ja vaikuttamista ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjiin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Suomen Yrittäjät tukee kantaamme ja edistää kotimaan matkailun vahvistumista, kansainvälistymistä ja matkailukauden pidentymistä. Kesälomien siirto olisi konkreettinen teko ja matkailumaakunta Etelä-Savolle erityisen merkityksellinen, Etelä-Savon Yrittäjien aluejohtaja Niina Kuuva kertoo.

Elinkeinoministeriön vuonna 2018 tekemän selvityksen mukaan koulujen kesälomien siirto kahdella viikolla lisäisi matkailutuloa ja työllisyyttä. Matkailutulo kasvaisi kesäkuukausina yhteensä noin 219 miljoonaa euroa. Siirto lisäisi myös matkailuyritysten tarvitseman henkilöstön määrää 1 300 henkilötyövuoden verran. Matkailutulo kasvaisi ministeriön selvityksen mukaan vuositasolla 2,5 ja kesäkuukausina 9,3 prosenttia, henkilöstön määrä 1,6 prosenttia.

Lisätiedot:
Niina Kuuva
aluejohtaja
Etelä-Savon Yrittäjät
p. 040 731 1686