15.1.2019 klo 11:56
Uutinen

Suomen Yrittäjien jäsenistä etsitään bisnesenkeleitä: Mukaan pääsee 10 000 eurolla

Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkosto aloittaa yhteistyön Finnish Business Angels Networkin kanssa.

Yhteistyö tarjoaa Suomen Yrittäjien jäsenille mahdollisuuden osallistua arvostettuun sijoittajasyndikaattiin ja lähteä itsekin bisnesenkeliksi. Kasvuyrittäjäverkosto toivoo lisäksi löytävänsä yrittäjäjärjestön jäsenistöstä potentiaalisia sijoituskohteita bisnesenkeleille.

Suomen Yrittäjien kasvuyrittäjäverkoston johtoryhmän jäsen Teemu Polo on vakuuttunut yhteistyön hyödyistä.

– Suomen Yrittäjien jäsenet pääsevät mukaan oppimaan niiltä, jotka jo harjoitelleet paljon enkelisijoittamista pieniin, aloittaviin yrityksiin. Näemme, että yrittäjien joukossa on paljon sellaisia henkilöitä, joilla on merkittävää toimialakokemusta ja toisaalta kyky lähteä mukaan sijoittajina.

FiBANin kautta yrittäjä voi tarjota esimerkiksi pitkäaikaista mentorointia.

– Tässä vaiheessa on tärkeä päästä oppimaan FiBANissa hyväksi havaittuja käytäntöjä. Suomen Yrittäjien jäsenille tämä yhteistyö mahdollistaa myös sijoittajan hakemisen FiBANin kautta, Polo kommentoi.

Kasvuyrittäjäverkoston toimintaan voit tutustua paremmin täällä ja täällä.

Mukaan 10 000 euron minimisijoituksella

Yhteistyö alkaa toden teolla tulevana keväänä, kun Nordic Angel Program käynnistyy. Mukana on enkelisijoittajia FiBANIsta ja muista Pohjoismaista.

– Siellä pääsee valmiiksi katettuun pöytään. Ohjelma on rakennettu niin, että mukana on hyödyllistä koulutusta ja oikeiden sijoituscasejen läpikäyntiä, Polo jatkaa.

Nordic Angel Program on neljän kuukauden mittainen ohjelma. Koulutuksen ja työpajojen ohella ohjelmassa mukana olevilla on vapaa pääsy FiBAN-akatemiaan. Suomen Yrittäjien jäsen voi päästä NAP-ohjelmaan mukaan 10 000 euron vähimmäissijoituksella. Osallistuja pääsee mukaan osaksi kokenutta enkelisyndikaattia ja tekemään (mahdollisesti) ensimmäisen enkelisijoituksen kokeneen johtavan sijoittajan johdolla, tutustumaan ja kartoittamaan suuren määrän startupeja Arctic15 -verkostosta, saa ilmaiset FiBAN Academy -koulutukset kevään 2019 ajan ja pääsee osallistumaan FiBANin kevätmatkalle Amsterdamiin.

Finnish Business Angel Networkilla eli FiBAN:lla on laaja enkeliverkosto Suomessa, johon kuuluu noin 650 jäsentä. Bisnesenkelit ovat sijoittaneet yhteensä noin 202 miljoonaa euroa yli tuhanteen yritykseen (2010-2017). Nordic Angel Program (NAP) on enkelisijoittajien koulutus- ja sijoitusohjelma, jonka tavoite on kasvattaa seuraava sukupolvi enkeleitä tuomalla koolle kokeneita ja uusia sijoittajia, sekä kehittää pohjoismaisten enkeleiden keskeistä yhteistyötä.

FiBAN-yhteistyöstä kiinnostuneet yrittäjät voivat osallistua ottamalla yhteyttä Nordic Angel Networkista vastaavaan Reetta Iloon, reetta.ilo@fiban.org. Lisätietoa verkostosta saa täältä.

Kuva: FiBAN

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi