19.10.2020 klo 17:49
Uutinen

Suomen Yrittäjien uusi luottamusjohto valittu – Pirkanmaalla vahva edustus valtuustossa

Suomen Yrittäjien liittokokous kokoontui lauantaina 17.10. Jyväskylässä. Kokouksen kiinnostavinta antia olivat eittämättä lukuisat henkilövalinnat – Suomen Yrittäjiin äänestettiin uusi puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa sekä valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Luottamustehtäviin valitut aloittavat kaksivuotisen toimikautensa heti.

Suomen Yrittäjien uusi puheenjohtaja on Petri Salminen. Salminen on mukana yritysjohdon konsultointiyritys Salminen & Tikassa ja konepaja AJ-Toolsissa. Hän asuu Jyväskylässä.

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajiksi valittiin Anne Niemi Etelä-Pohjanmaalta ja Jyrki Hakkarainen Varsinais-Suomesta.

Valtuuston johtoon Jyrki Mäkynen ja Mari Laaksonen

Suomen Yrittäjien liittokokouksessa valittiin puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja myös kautta aikain ensimmäiseen valtuustoon. Liittokokous valitsi valtuuston puheenjohtajaksi seinäjokelaisen Jyrki Mäkysen, joka siirtyy tehtävään järjestön hallituksen puheenjohtajan paikalta.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi liittokokous valitsi helsinkiläisen Mari Laaksosen. Laaksonen sai vaalissa 728 ääntä. Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen oli mukana varapuheenjohtajakisassa, mutta jäi kakkoseksi (596 ääntä). Varsinaissuomalainen Stina Siikonen sai 505 ääntä.

– Varapuheenjohtajakisaan muodostuneessa asetelmassa hopee ei todellakaan ole häpee! Yrittäjien luottamusjohdossa on nyt oikein hyvä kombo osaamista. Oli ilo olla kampanjoimassa hyvien ehdokkaiden joukossa ja toivotan lämpimästi onnea valituille, Janne Vuorinen kommentoi.

Pirkanmaalla viisi paikkaa valtuustossa

Liittokokouksessa nuijittiin eteenpäin Suomen Yrittäjien hallintouudistus. Sen myötä työnsä aloittaa kautta aikain ensimmäinen valtuusto. Valtuusto hoitaa jatkossa osan liittokokoukselle aiemmin kuuluneista tehtävistä, kuten valitsee jäsenet järjestön hallitukseen.

Pirkanmaan edustajat ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä valtuustossa seuraavan kaksivuotiskauden ovat Jari Haapaniemi (varajäsen Martti Ahola), Laura Helasjoki-Ristimäki (Niko Liehu), Pilvi Kärkelä (Olli Salmi), Jukka Pusa (Antti Syrjä) ja Janne Vuorinen (Jari Tuominen).

– Omalta osaltani olen erittäin motivoitunut jatkamaan Yrittäjien hallintouudistuksen viemistä käytäntöön. Pirkanmaan Yrittäjät on suurin aluejärjestö, mikä tarkoittaa sitä, että meillä on erittäin vahva edustus valtuustossa, Vuorinen sanoo.

Kuva: Tero Takalo-Eskola