14.11.2017 klo 09:15
Uutinen

Suomi 100 liikuttaa lammilaisia Joulukauden avauksessa

Joulukauden avauksessa on aina liikuttu – kivijalkaliikkeestä toiseen ja vähintäänkin tonttuparaatissa kylän halki. Nyt haetaan 100 eri ikäistä lammilaista juoksemaan 100 metriä.

Lammin Yrittäjien perinteistä joulunavausta vietetään tänä vuonna joulukuun puolella, perinteiseen tyyliin ensimmäisen adventin aattona.

Uusi ohjelmanumero on Oikean Reitin järjestämä Suomi 100 -liikuntatapahtuma, joka liikuttaa lammilaisia klo 16.

– Suomi 100 -tapahtumassa 10 eri ikäluokista koostuvaa joukkuetta, jotka kisaavat leikkisästi 10 x 100 metrin viestikilpailussa. Joukkueet kootaan paikanpäällä ilmoittautuneista juoksijoista. Tavoite on koota joukkueet eri ikäluokista niin, että jokainen kymmen on edustettuna. Siis kaikki vauvasta vaariin mukaan liikkumaan, kannustaa Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki.

Jokainen 10 henkilön joukkue jaetaan kahteen 5 hengen ryhmään, jotka asettuvat 50 metrin mittaisen radan molempiin päihin.

Näin kaikki kirmaavat sukkulaviesti-mallilla 2 x 50 metriä ja kun kaikki osallistujat ovat päässeet takaisin omalle aloituspaikalleen, joukkue on valmis. Näin jokaisen osallistujan matkaksi tulee tuo 100 metriä.

– Matkaa ei kannata jännittää, vaan sen saa liikkua omalla tyylillään ja vauhdillaan. Tärkeintä on että Suomi 100-juohlavuoden kunniaksi paikanpäällä olisi edustettuna lammilaisia ihan kaikista ikäluokista, lisää Mikko Reitti.

Joulunavaus alkaa aamupäivällä kirkonkylän kivijalkaliikkeissä liikkeiden omilla tarjouksilla ja ohjelmanumeroilla. Näistä antavat lisätietoa yrittäjät omassa ilmoittelussaan.

Lammin Yrittäjien ohjelma alkaa klo 13 Myllyn kupin ja kakun emäntien keittämällä joulupuurolla. Joulutori rakennetaan Säästökarien eteen, paikkoja on vielä vapaana. Niistä voi kysyä Leena-Maija Tuomelta.

Virallisesti joulukausi julistetaan avatuksi klo 14 Säästökarien edustalla. Samalla julkistetaan Lammi-viikon valokuvauskilpailun tulokset ja palkitaan arvontojen voittajat. Lammi-viikon toimikunta julkistaa Vuoden lammilainen 2017 -tunnustuksen saajan.

Tämän jälkeen lauletaan yhdessä joululauluja Lammin seurakunnan avustuksella ja säestyksellä. Joulukauden avauksessa on mukana myös itse Joulupukki sekä tonttuja ja Lupiini-lehmä Liukkalan tilalta.

Perinteinen tonttuparaati lähtee klo 15 Turvantalolta joulupukin johdolla kävellen Säästökarien edustalle, jossa jaetaan K-market Mallaksen lahjoittamat joulupussit lapsille.

Päivä päättyy tuttuun tapaan ilotulitukseen klo 16.30. Keski-Häme valinnut Joulukauden avaustapahtuman yhdeksi vuoden timanttitapahtumaksi.

Susanna Mattila
toimitus@lammille.fi