Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

4.5.2018 klo 12:11
Uutinen

Suora yhteys Oulusta Tukholmaan avautuu marraskuussa

SAS on ilmoittanut alkavansa lentää Oulun ja Tukholman väliä. Suorat lennot alkavat 5. marraskuuta.

Toukokuun 3. päivä on monille pohjoisen työ- ja lomamatkaajille iloinen päivä. Tällä päivämäärällä SAS julkisti uusien aikataulujensa myötä alkavansa lentää Oulusta suoraan Tukholmaan ja toisin päin. Edellisen kerran Oulusta on päässyt Ruotsin pääkaupunkiin suorilla reittilennoilla vuonna 2014.

Nyt alkava palvelu kattaa lentoja kumpaankin suuntaan neljä kertaa viikossa matkustuspäivien ollessa maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai.

Oulu–Tukholma-välin liikennöintiin SAS käyttää kalustonaan kanadalaisen Bombardierin valmistamaa 90-paikkaista CRJ 900 -konetyyppiä.

– Reittiemme ja tuotteidemme hyvä vastaanotto ilahduttaa ja antaa meille mahdollisuuden panostaa tulevan talvikauden tarjontaamme ylläpitämällä reittejä sekä lisäämällä lähtöjä. Olemme myös iloisia, että voimme perustaa uusia reittejä, sanoo SAS:n toimitusjohtajaRickard Gustafson.

– SAS:lla on hyvä reittiverkosto Yhdysvalloissa ja Aasiassa, minkä ansiosta matkustajaliikenne Kööpenhaminan, Oslon ja Tukholman kautta on lisääntynyt mukavasti. Näiden yhteyksien avulla tarjoamme matkustajille kätevän pääsyn myös muualle Pohjoismaissa, sanoo Gustafson.

Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentoasema, joka on asiakastyytyväisyystutkimuksissa arvioitu Suomen parhaiden lentoasemien joukkoon erinomaisilla tuloksilla. Se oli vuoden lentoasema viimeksi vuonna 2016, jolloin matkustajamäärä ylitti toisen kerran miljoonan rajan. Vuoden 2018 alusta huhtikuun puoliväliin saakka matkustajamäärä on kasvanut noin kuusi prosenttia viime vuoden alkuun verrattuna.

– Olemme mielissämme, että SAS kasvaa edelleen Suomessa ja avaa uuden reitin Oulusta Tukholman Arlandaan marraskuussa 2018. Olemme työskennelleet yhteistyössä BusinessOulun ja SAS:n kanssa palauttaaksemme tämän suoran reitin tukemaan Oulun alueen kasvua. Matkustajamäärät Oulun lentoasemalla ovat olleet kasvussa ja saavuttavat tänäkin vuonna miljoonan matkustajan rajapyykin. Finavia onkin jo investoinut viime vuosina yli 17 miljoonaa euroa Oulun lentoasemaansa”, sanoo reittikehityksen johtaja Petri Vuori Finavialta.

– Uudelleen aktivoitava yhteys liittää lentokentän osaksi SAS:n verkostoa ja parantaa merkittävästi matkustajien yhteyksiä Oulusta muualle Pohjoismaihin, Eurooppaan ja kauemmaskin. Samalla se tarjoaa kansainvälisille matkustajille uuden reitin Ouluun. Uskomme yhteyden luovan myös luontaista uutta liiketoimintaa, tutkimus- ja kehitysyhteistyötä sekä koulutuskontakteja Tukholman ja Oulun välillä”, visioi markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä BusinessOulusta.

Viime kesänä Finavia teki Oulun lentokentälle merkittävän peruskorjauksen ja paransi lentoliikenteen infrastruktuuria. Pari vuotta aikaisemmin uudistettiin terminaalin palvelut ja lisättiin viihtyisyyttä. Nyt Finavia on ilmoittanut kohentavansa kentän liikennejärjestelyjä. Tavoitteena on sujuvoittaa lentoasemalle saapumista ja poistumista sekä selkeyttää pysäköintijärjestelyjä, mikä hyödyttää tulevaisuudessa myös OUL–ARN-reitin matkustajia. Työt alkavat 2. toukokuuta 2018 ja valmista on elokuun lopussa.

Tulevan Tukholman-reitin lisäksi Oulusta pääsee edelleen myös suorilla Arctic Airlinkin reittilennoilla Tromssaan sekä Luulajaan, mistä yhteys jatkuu aina Göteborgiin asti. Oulusta Helsinkiin lennetään jopa 17 vuoroa päivässä.

Lisätietoja:

Finavia Media Desk, p. 020 708 2022, comms@finavia.fi
Pauliina Pikkujämsä, markkinointipäällikkö, BusinessOulu, p. 040 743 4362, pauliina.pikkujamsa@businessoulu.com