1.11.2017 klo 14:05
Uutinen

Supercell-miljonäärin vanhemmat palasivat eläkkeeltä grilliyrittäjiksi

Mikko Kodisojan vanhemmat omistavat eri puolilla Turkua toimivan pikaruokaketjun.

Supercell-yhtiön perustajiin kuuluvan Mikko Kodisojan vanhemmat omistavat eri puolilla Turkua toimivan Kallun Grilli -pikaruokaketjun.

Grilli hävisi katukuvasta keväällä 2015, jolloin Kalervo ja Hannele Kodisoja sulkivat Kauppatorin grillinsä, ja lopettivat grilliyrittäjinä.

Viime vuonna Kodisojat ilmoittivat paluustaan takaisin grillibisnekseen.

– Olemme molemmat eläkkeellä, mutta nyt kun palaamme töihin, voi sanoa, että pidimme vain vuosikymmenien aikana pitämättä jääneet lomat, Hannele Kodisoja naurahti Turkulainen-lehdessä viime vuoden syyskuussa.

Supercellin luovana johtajana sittemmin tunnettu Mikko Kodisojakin sai tuntumaa yrittäjyyteen Kallun Grillissä kiireapulaisena. Kaikki perheen lapset ovat olleet töissä perheen grilleissä. Päätyötä siitä ei kuitenkaan Mikko-pojalle tullut.

– Koitin häntä grillihommiin saada, mutta luova työ oli hänelle parempi vaihtoehto, Kalervo Kodisoja totesi Iltasanomille kolme vuotta sitten.

Mikko Kodisoja kirjoitti tunteikkaasti vanhempiensa paluusta grilliyrittäjiksi Facebookissa viime vuoden syksyllä (vapaasti suomennettu englannista):

”Kerran yrittäjä, aina yrittäjä! Vanhempani avaavat uudelleen pikaruokaravintolansa, nyt siskoni avulla, pari vuotta sen jälkeen kun myivät viimeisen grillinsä.

Tämä on nostalginen hetki minulle, koska paikka on käytännössä sama missä itse kasvoin 25–40 vuotta sitten ja sain todistaa ja oppia riskinottamisesta, innovoimisesta, uhrauksista, sitkeydestä ja kunnianhimosta ja mitä kaikkea yrittäjänä oleminen vaatii kaikkine ylä- ja alamäkineen.

Kiitos äiti ja isä. Ja onnea”, Mikko Kodisoja kirjoitti.

Apteekit tahkosivat verotuloja miljoona euroa päivässä

Lue, mitkä yritykset maksoivat viime vuonna eniten yhteisöveroa.

He ovat yrittäjien tulokärjessä.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi