Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

13.9.2023 klo 07:30
Uutinen

SuperS Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Viikon vieraana on SuperS Oy:n perustajayrittäjä Sanna Reunanen, joka toimii Interim-johtajana ja tekee subscription-liiketoiminnan sekä alustatalouden konsultointia.

Yrittäjän nimi?

Sanna Reunanen
Interim C-level
Subscription-liiketoiminnan ja alustatalouden konsultointi

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

Yritys on perustettu keväällä 2022.

Yhteystiedot?

Sanna Reunanen
📞 040 514 5406
👉 www.interimjohtajat.fi

🤝 Verkostoidun mielelläni LinkedInnissä tai voit suoraan varata kalenteristani 15 minuutin digikahvit. ☕

Yrityksen toimiala?

Liikkeenjohdon konsultointi on ehkä paras kuvaus toimialasta. Toimin Interim-johtajana, eli autan yrityksiä silloin kun on tilapäinen tarve nopealle ja dynaamiselle johtajalle. Esimerkiksi

  • Uuden johtajan rekrytoinnin tai sairausloman ajaksi
  • Kun tarvitaan tekijää starttaamaan tai koeponnistamaan uutta liiketoimintaa
  • Halutaan ulkopuolista näkemystä kasvun tueksi
  • Tarvitaan muutosjohtajaa
  • Kun työkuormaa on liikaa ja tarvitaan lisäkäsiparia

Interim-johtaja tuo mukanaan pitkän kokemuksen ja on tottunut ottamaan tilanteen haltuun erittäin nopeasti. Interim tuo mukanaan myös uutta ja usein alan ulkopuolista näkemystä.

Toivoisinkin, että Suomessa opittaisiin käyttämään Interim-toimijoita enemmän hyödyksi – mahtava tilaisuus kokeilla rohkeasti oman alan ulkopuolista osaajaa ja yllättyä positiivisesti.

Sanna Reunanen, SuperS Oy

PK-yrityksille Interim antaa mahdollisuuden laajentaa yrityksen osaamista. Interim-toimijaa ei tarvitse palkata täysipäiväiseksi ja usealle yritykselle riittää esimerkiksi vain muutama päivä viikossa.
Rooleja, joissa toimin ovat esimerkiksi toimitusjohtaja, markkinointi/kasvu/digijohtaja, operatiivinen johtaja tai liiketoimintajohtaja. Mikäli oma kalenteri on täynnä, niin verkostoista löytyy myös muita toimijoita.

Interim-toimeksiantojen lisäksi autan yrityksiä kehittämään tuotteista palvelukokonaisuuksia – ja erityisesti luomaan subscription-liiketoimintaa, eli kuukausimaksullisia palveluita.

yrittäjä ja toimitusjohtaja Sanna Reunanen, SuperS Oy

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Olen pitkän linjan liiketoimintajohtaja ja toiminut aina StartUp-yrityksistä pörssiyhtiöihin asti. Yhteinen nimittäjä on ollut erittäin vahva kasvuhalukkuus, digitaalisuus ja moderni johtaminen. Nautin uusiin projekteihin ja hankkeisiin lähtemisestä sekä kasvun aikaansaamisesta. Päätin kaksi vuotta sitten hypätä yrittäjäksi, kun halusin työskennellä erilaisten yritysten ja alojen kanssa. Erittäin kiireisten vuosien jälkeen myös oman aikataulun hallinta motivoi.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Silloin kun olen Interim-roolissa niin työpäivän määrittelee kyseinen positio, usein päivät ovat normaalia liiketoiminnan johtamista. Silloin kun Interim-toimeksiantoa ei ole käynnissä, niin pidän yllä verkostoja, opiskelen uutta ja hoidan oman yrityksen asioita. Silloin pyrin myös nauttimaan yrittämisen mukanaan tuomasta vapaudesta esimerkiksi treenaamalla päiväsaikaan.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Muun liiketoiminnan ohella toimin henkilökohtaisesti myös alustateollisuuden yritysten hallituksissa ja advisorina.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Kasvuyritystausta auttaa ajattelemaan oman yrityksen toimintaa dynaamisemmin – rakenna verkostot ja hyödynnä niitä, jos et itse osaa niin osta ulkopuolelta, kokeile rohkeasti, myy jatkuvasti ja skaalaa aina kun voit.

Miten purat stressiä?

Hyvin perinteisesti – liikkumalla, treenaamalla, ulkoilemalla ja olemalla perheen kanssa. Parasta on polkujuoksu syksyisessä metsässä ja sen jälkeen pulahdus järveen.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Kuva yrittäjyydestä oli hyvin realistinen, toki kasvun myötä yllätyksiä voi tulla. Toistaiseksi olen nauttinut vapaudesta, stressannut myynnistä, miettinyt skaalautuvuutta ja iloinnut mahdollisuudesta tavata paljon eri alojen ihmisiä. Juuri sitä mitä odotinkin!

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Taustani on mediassa ja suoratoistomaailmassa ja nyt kun en aktiivisesti työskentele enää sisältöjen parissa niin oma sisältöjen kuluttaminen on muuttunut. Aiemmin saatoin katsoa useista sarjoista vain muutamia jaksoja työmielessä, nyt ahmin sarjoja niin kuin niitä on suunniteltukin – jäämällä koukkuun ja katsomalla iltaisin ”no yhden jakson vielä”.

Onko sinulla aamurutiineja?

Puuro ja kahvi

Vinkkini yrittäjäkollegalle

Olimme juuri Happy Rider Oy:n hallituksen kokouksen jälkeen miniretriitillä ja nostimme Women in Business-pakasta erinomaiset kolme ajatusta yrittämiseen:

Surround yourself with good people
– Question everything – You will succeed!


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >