28.5.2018 klo 16:10
Uutinen

SY:n ja HEI Networkin festivaaliosasto oli menestys – Virkkaamaan jonotettiin ja yrittäjyys kiinnosti kävijöitä

Viikonlopun Maailma kylässä-festivaali Helsingissä keräsi kahden päivän aikana 80 000 kävijää. Suomen Yrittäjien osastolla riitti kävijöitä tauotta.

SY osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa maahanmuuttajayrittäjyyshankkeen tiimoilta. Yrittäjäjärjestön tapahtumaosastolla oli mukana myös HEI Network. Se on kansainvälisten yrittäjien verkosto. Osastolla sai virkata oman maansa lipun ja osallistua tietokilpailuun.

– Tietokilpailuun saimme reilut 130 vastausta, mutta siihen vastasi vain murto-osa kävijöistä. Ihmiset jonottivat päästäkseen vastaamaan tabletilla kilpailuun. Osastomme oli koko ajan ihan täynnä, Suomen Yrittäjien maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattori Kaisu Keisala-Kaseja iloitsee tapahtuman onnistumisesta.

Kevytyrittäjyys, maahanmuuttajien yrittäjyys… aihepiiri kiinnosti festivaaleilla

Yrittäjien osastolla festivaalivieraat kyselivät muun muassa kevytyrittäjyydestä, mistä saa tietoa maahanmuuttajayrittäjyyshankkeesta ja moni halusi tilata hankkeen uutiskirjeen.

– Saimme useamman uuden SY:n jäsenen tapahtumassa. Festivaali on matalan kynnyksen paikka ja siksi ihmiset, jotka haluavat tietoa yrittäjyydestä, pääsivät täällä kysymään asioista. He eivät ehkä muuten käy SY:n järjestämissä tapahtumissa.

Keisala-Kasejan mukaan virkkaamisen suosio yllätti järjestäjät.

– Maailmankartta jää Suomen Yrittäjien toimistolle ilostuttamaan ihmisiä.

SY:n ja Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry:n yhteinen hanke maahanmuuttajayrittäjyyshanke jatkuu vuoden loppuun asti.

Kuvat: Jaana Tihtonen

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi