5.2.2020 klo 15:33
Uutinen

Taksi-Pauli kerää kiitosta asiakkaiden keskuudessa – harmittelee vilppikuskeja: ”Kilpailu voi mennä sellaiseksi, että rehelliset eivät pärjää”

Mäntsälässä toimiva taksiyrittäjä Pauli Marjakangas on pokannut itselleen Vuoden Taksiammattilainen -tittelin.

Pauli Marjakangas, 42, on kerännyt kiitosta asiakkailtaan ja nyt miehen työ on huomioitu Suomen Taksiliiton Vuoden Taksiammattilainen -palkinnolla. Perusteluissa Marjakangasta kuvaillaan ystävälliseksi, iloiseksi ja kohteliaaksi ammattilaiseksi. Marjakangasta kiiteltiin asiakkaiden perusteluissa erityisesti lapsiasiakkaiden lämpimästä huomioimisesta.

– Uskon, että palvelualttius, ja luotettavuus ja turvallinen kyyti ovat olleet tässä oleellisessa roolissa, Marjakangas sanoo.

Hän kertoo keskittyvänsä hyvään palveluun muun muassa siten, että asiakkaalle avataan ovi ja puhutellaan ystävällisesti.

– Työskentelen positiivisella asenteella niin, etten surkuttele kaikkea vaan haen asioista positiivisia puolia.

Marjakangas on toiminut taksiyrittäjänä vuodesta 2010. Sitä ennen hän ajoi pitkään autoa toisen palveluksessa.

Kilpailu lisääntynyt, työpäivät pidentyneet

Marjakangas myöntää, että turvallisuus on heikentynyt taksialalla vuoden 2018 lakimuutoksen jälkeen.

– Näin on käynyt, kun mukaan on tullut toimijoita, joilla ei ole minkäänlaista taksitaustaa eikä heiltä vaadita koulutuksia, joita on aikaisemmin vaadittu. Kyse on kuitenkin yksittäistapauksista.

– Asiakkaiden pitäisi oppia valitsemaan palveluntuottaja, joka pystyy takaamaan laadukkaan palvelun. Itse ajan Lähitaksin alla ja voimme jäljittää kaikkien autojen liikkeet. Yksittäisiä autoja ei pystytä jäljittämään, jos ne eivät ole ammattirekisterissä. Silloin voi tulla yllätyksiä, yrittäjä jatkaa.

Lakimuutoksen jälkeen kilpailu taksimarkkinoilla on lisääntynyt. Marjakankaan kyytimäärät ovat hieman vähentyneet.

– Sen takia työpäivät ovat pidentyneet.

Viime kesänä Marjakangas hankki toisen palvelusopimuksen. Nyt hän operoi kahta autoa. Lakimuutos mahdollisti toiminnan laajentamisen.

Alv-rekisteri herättää epäilyksiä

Hän on huolissaan kilpailun kovenemisesta laittomilla keinoilla.

– Jos ei makseta lakisääteisiä maksuja, kilpailu voi mennä sellaiseksi, että rehelliset eivät pärjää. Taksilupia on myönnetty tuhansia lisää, mutta alv-rekisterissä olevien yrittäjien määrä on pysynyt melkein samana. Se herättää epäilyksiä.

Vuoden Taksiammattilainen kilpailussa painotettiin perustelujen merkitystä, miksi juuri kyseinen ehdokas pitäisi valita. Lopullisen valinnan hyviä perusteluja keränneistä ehdokkaista teki asiantuntijoista koostunut raati.

Pauli Marjakangas palvelee asiakkaita pääsääntöisesti Keski-Uudellamaalla, josta kyydit suuntautuvat myös lentokentälle ja muualle pääkaupunkiseudulle.

Kuva: Pauli Marjakankaan albumi

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi