13.6.2018 klo 10:19
Uutinen

Tällainen olisi Mato Valtosen joulupuisto: Lähes 8000 hehtaaria!

Yrittäjä Mato Valtonen puuhaa Rovaniemelle massiivista teemapuistoa, jolle haetaan nyt rahoittajia ja yhteistyökumppaneita.

Lapin Kansa ja Aamulehti uutisoivat Mato Valtosen uusimmasta hankkeesta, jonka tavoitteena on pystyttää Rovaniemelle massiivinen, lähes 8000 hehtaarin suuruinen jouluaihein en teemapuisto.

Teemapuisto nousisi kaupungin pohjoispuolelle Metsähallituksen omistamalle maa-alueelle, jos kaikki suunnitelmat toteutuvat. Tässä vaiheessa kyse on lähinnä rahasta. Valtonen etsii parhaillaan kumppaniensa kanssa rahoittajia hankkeelle.

Kyse olisi Republic on Santa Claus -nimisestä matkailukeskuksesta, jonka esisopimus esitellään Metsähallituksen hallitukselle loppukesällä. Silloin neuvotellaan kaikkiaan 7750 hehtaarin vuokraamisesta.

Alueen kokoa perustellaan luontoelämyksien tarjoamisella. Valtonen ja yhtiökumppani Ari Siitari eivät halua rakentaa pelkästään majoitustilaa eikä mittavaa maa-alaa ole tarkoitus rakentaa täyteen.

Lapin Kansan mukaan Valtonen visioi joulutarinan ympärille rakennetusta satumaasta. Majoitus- ja elämyspalveluiden ohella alueella olisi ravintoloita ja viihdettä. Kiinassa ja Lähi-idässä on jo kiinnostusta hanketta kohtaan.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita