2.11.2017 klo 12:08
Uutinen

Talouden nousu ja veronpalautukset näkyvät: Tänä jouluna pukilla on kiire

Kaupan ala ennustaa, että joulukauppa piristyy selvästi viime vuodesta. Syynä on paitsi talouden yleinen nousukausi, myös aikaisempaa vuotta suuremmat veronpalautukset.

Kaupan liitto on luottavainen tulevasta joulukaupasta. Liitto uskoo, että suomalaiset kuluttavat tänä vuonna enemmän rahaa jouluostoksiin kuin vuosi sitten.

Asiaa auttaa myös kuluttajien luottamus, joka on noussut ennätyksellisiin lukemiin Suomen talouden nousun vetämänä ja työllisyyden parannuttua.

Kaupan liiton mukaan joulukauppa kääntyykin tänä vuonna muutaman prosentin kasvuun. Viime vuonna joulukauppa laski.

Nousun moottorina ovat myös joulukuussa suomalaisten tileille kilahtavat isot veronpalautukset. Palautuksia on luvassa reilusti enemmän kuin viime vuonna.

Verohallinnon tietojen mukaan valtio maksaa veronpalautuksia noin 2,6 miljardia euroa kaikkiaan lähes 3,7 miljoonalle suomalaiselle. Palautusten kokonaismäärä kasvaa yli 10 prosenttia viime vuodesta.

Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskauppa on kelpo vedossa. Myynti kasvoi tammi-elokuussa pari prosenttia viime vuoteen verrattuna. Syyskuussa kasvu kiihtyi 2,7 prosenttiin. Viime vuonna raportoitiin miinusmerkkisiä lukemia.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi