Samsung Xcover 6 Pro
Samsungin uutuuspuhelin sopii rankempaan käyttöön.
5.7.2022 klo 15:01
Uutinen

Tämä älypuhelin sopii kovakouraiselle – Valttina vaihdettava akku ja armeijatason standardi

Samsungin älypuhelinuutuus jatkaa valmistajan perinteitä kestävämpien mobiililaitteiden markkinoilla.

Kestävämmällä kuorella varustetut älypuhelimet ovat vuosien saatossa lähes hävinneet markkinoilta. Samsung on kuitenkin jatkanut Xcover-mallistonsa kehittämistä ja tuo heinäkuun aikana Suomessa myyntiin uusimman Galaxy Xcover 6 Pro -älypuhelimen. Kyseessä on malliston ensimmäinen puhelin, joka tukee 5G-mobiiliverkkoja.

– XCover-tuoteperhe tarjoaa parempaa suojaa vaativampiin ympäristöihin, erityisesti yrityskäyttöön, mutta myös vapaa-aikaan tilanteisiin, joissa on vaarana, että laite putoaa tai altistuu kosteudelle, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom kertoo.

Xcover-mallien yksi erikoisuuksista on vaihdettava akku. Nykypuhelimissa akun vaihto edellyttää useimmiten reissua huoltoliikkeeseen.

Armeijan kehittämä standardi

Galaxy Xcover 6 Pro täyttää IP68-luokituksen eli laite on pölyn- ja vedenkestävä, kuten useimmat muutkin uudet älypuhelimet. Tämän lisäksi laite on MIL-STD-810H-sertifioitu, mikä tekee siitä iskunkestävän ja käyttökelpoisen myös ääriolosuhteissa. Siinä missä tavallinen älypuhelin voi rikkoutua liian kovasta käsittelystä tai pudotuksesta kivilattialle, kyseisen standardin saaneen laitteen kohdalla tätä ongelmaa ei pitäisi olla.

MIL-STD-810H on Yhdysvaltain puolustusministeriön kehittämä standardi, joka on tarkoitettu. Sitä käytetään myös kaupallisiin tuotteisiin.

Xcover 6 Prossa on 6,6-tuumainen näyttö, jota suojaa uusin Gorilla Glass -lasipinta. Tallennustilaa 599 euron hintaisessa laitteessa on 128 gigatavua. Muistimäärää voi laajentaa muistikortilla. Kuvia napsitaan 50 megapikselin pääkameralla, minkä lisäksi käytössä on kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen sivulle.

Pauli Reinikainen