10.8.2018 klo 09:33
Uutinen

Tampere Business Race Lielahti 5.9.2018

Tampere Business Race Lielahti on nuoria työelämätaitoihin ja yritystoimintaan innostava kilpailu, johon kutsutaan mukaan Lielahden alueen yrityksiä Yrittäjän päivänä 5.9.2018.

Tampere Business Race Lielahti on nuoria työelämätaitoihin ja yritystoimintaan innostava kilpailu, johon kutsutaan mukaan Lielahden alueen yrityksiä Yrittäjän päivänä 5.9.2018. Business Race -kilpailu on kehitetty Kaarinassa ja toteutettu myös Joensuussa ja Raisiossa. Kilpailua on järjestetty yhteistyössä paikallisten yrittäjäjärjestöjen ja elinkeinopalvelujen kanssa. Tampereella kisataan ensimmäistä kertaa syksyllä 2018 Lielahdessa, jossa työelämätaidoissa ja yrittäjyysasioissa kisailemassa ovat Lielahden koulun 9.-luokkalaiset (noin 80 oppilasta).

Mistä on kyse?
Business Race -kilpailussa 4-5 oppilaan ryhmä toteuttaa yhden koulupäivän aikana neljä rastitehtävää alueen yrityksissä. Rastitehtävät yhteistyöyritykset suunnittelevat itse tai yhdessä Lielahden koulun kanssa. Sivun lopussa on esimerkkejä aiemmin toteutetuista rastitehtävistä. Rastitehtävät voivat olla toimialaan kuuluvia aitoja tehtäviä tai vaikkapa yrityksen markkinointiin liittyvä. Yhden rastitehtävän kesto on 15-30 minuuttia, ja sen voi suorittaa joko useampi ryhmä yhtä aikaa tai yksi ryhmä kerrallaan klo 10-14 välisenä aikana. Onnistunut Business Race -kilpailu vaatii riittävän laajaa yhteistyöyritysten, rastitehtäviä tulisi olla yhteensä 20-30. Kilpailua hallinnoidaan helppokäyttöisellä ohjelmalla, johon ryhmät ilmoittautuvat ja jossa valitsevat itselleen neljä yritysten luomaa rastitehtävää. Rastitehtävät suorittaneet ryhmät saavat yrityksiltä pisteet suoraan ohjelmaan. Parhaiten menestyneet ja parasta asennetta osoittaneet ryhmät palkitaan. Lielahden koulussa alkaa 24.9. 9.-luokkalaisten kahden viikon TET-jakso. Kisan avulla voivat oppilaat ja yritykset löytää toisensa Lielahdesta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset
Tampereella Business Race -kilpailun kehittämisestä ja organisoinnista vastaavat Tampereen peruskoulujen työelämätaitoja ja yrittäjyyskasvatusta kehittävät peruskoulun tutor-opettajat, OPS-agentit. Lielahden tapahtumassa tehdään yhteistyötä Lielahden Yrittäjien kanssa. Valtakunnallisella tasolla Business Race -kilpailussa käytettävästä ohjelmistosta vastaa Eventio Oy. Osallistuville yrityksille ja yhteisöille Lielahden kilpailu ei maksa mitään, mutta tuote- ja elämyspalkinnot oppilaille ovat varsin tervetulleita.
Viimeinen ilmoittautumispäivä Business Race -kilpailuun on 24.8., jolloin rastitehtävien tulee olla valmiina. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos haluatte mukaan kisaan tai teillä on tarjota TET-paikka ysiluokkaiselle!

Lielahden koulu, Janne Toivonen, 0500 526 638, janne.toivonen@tampere.fi

Tutustu Kaarinan Business Race -kilpailuun täällä:

Esimerkkejä rastitehtävistä:

Autokoulu
Tehtäväpisteellämme suunnitellaan liikenneturvallisuusaiheinen juliste. Ryhmät voivat halutessaan jo valmiiksi ideoida julisteen aihetta ennen saapumista autokouluumme. Valmiit julisteet julkaistaan myös Autokoulun Facebook-sivuilla.

Huonekaluliike
Aluksi lyhyt yritysesittely. Tehtävä liittyy markkinointiin ja myyntiin. Kynät ja paperit saatte rastipisteeltä.

Kirjasto
Tiedonhaku ja yhteispalvelupisteen esittely.

Fysioterapia/hieronta
Tehtävänä on luoda innovatiivinen palvelu-uutuus yritykselle, kaikki ideat ovat tervetulleita!

Muistisairaiden hoivakoti
Tehtävänä on tuolijumpan ohjaaminen muistisairaille asukkaillemme. Apuna voi halutessaan käyttää mielikuvajumppa-ohjeita, musiikkia, rekvisiittaa (esim. huivit) tai jumppaohjelmaa.

Pankki
Tehtävänä miettiä millainen on hyvä pankki sekä suunnitella tapahtuma nuorille.

Market
Kaupan työhön liittyvää, voipi olla että pääsee laulaa luikauttaa, runon lausahtaa

Vanhusten palvelukeskus
Pisteellä vaihtoehtoisesti sisäpelejä, käsihoitoa sekä askartelua vanhusten kanssa.

Leikkipaikkavälineet
Lyhyen mainosvideon kuvaaminen omalla puhelimella yrityksen tuotteista. Videon sisältö on vapaa, joten toivomme luovia lopputuloksia 🙂

Leipomokahvila
Täällä saa luoda uuden tuotteen

Päiväkoti
Rastilla pääsette harjoittelemaan, miltä tuntuu ohjata lapsia päiväkodissa. Rastin ensimmäisessä osuudessa kuulette esittelyn yrityksestä ja toisessa osassa pääsette toimimaan lasten kanssa luonnossa.

Tilitoimisto
Tiedätkö, mitä kaikkea tilitoimistossa tehdään? Osaatko tarkistaa palkkalaskelmasi oikeellisuuden? Tule oppimaan uutta ja testaamaan nykyiset taitosi!

Liikuntakeskus
Erilaisten markkinointikanavien suunnittelua. Hauskaa ja rentoa ryhmätyötä.

Juhlatila/elämyspalvelut
Tehtävänä on suunnitella työporukan virkistyspäivä; ohjelma sisältö, aikataulutus sekä tarjoilut.

Kahvila
Yrityksen esittely sekä muutama kysymys ja tehtävä kahvila- ja leipomotoimintaan liittyen.

Mainostoimisto
Suunnittele oma ysihupparisi! Rastilla saat päästää luovat ideat valloilleen ja toteuttaa A4-kokoisen printin luokkasi ysihuppareihin. Valitse myös hupparin malli, väri sekä painatuksen paikka.

Valokuvaus
Lyhyt esittely toimialasta ja yrityksestä. Rastitehtävänä valomaalaus studiossa.

Lihakauppa
Lyhyt esittely yrityksestä sekä 12 liha-alaan ja yritykseen liittyvään kysymykseen vastaamisen.

Pankki
Rastilla pääsette suunnittelemaan joko tulevaisuuden maksuvälinettä osuuspankille tai tekemään mainosvideon nuorille aiheena ”säästäminen”. Ipad tarvitaan, jos valitsette videon tekemisen. Kynät ja paperit löytyvät rastipisteeltä.

Lipunmyynti
Ideoi (ja halutessasi videoi) lyhyt sketsi tapahtumamaailmasta. Tarkemman tehtävänannon saat paikan päällä.

Nuorkauppakamari
Lyhyt esittely Nuorkauppakamarin toiminnasta. Tehtävä liittyy tapahtuman suunnitteluun.

Painotalo
Teemana yrittäjyys ja yrittäminen. Etsitään omaperäisiä ideoita. 🙂 Esiintymiskyvystä ja hyvästä piirrustustaidosta ei ole haittaa…