20.6.2022 klo 14:03
Uutinen

Tampereen firmabiljardiliigan 10-vuotisjuhlakausi takana

Tampereen firmabiljardiliigan 10-vuotisjuhlakausi aloitettiin joulukuussa 2021 ja saatiin runkosarjan osalta valmiiksi maaliskuussa 2022. Aiemmista kausista poiketen otteluita pelattiin maanantaisin ja keskiviikkoisin pääpelipaikka Ravintola Peyton Placen lisäksi kahdessa muussakin pelipaikassa, Hyhkyssä Pool Roomilla (Resulttia Solutions) ja Irjalassa The Biljardiasennus Oy:n biljarditilassa.

Tampereen firmabiljardiliigan juhlakauden 2021-2022 järjestivät Resulttia Solutions, jonka yrittäjän Mika Salosen ideasta Tampereen firmabiljardiliiga on lähtöisin, sekä Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry. Pääyhteistyökumppani oli mm. biljardipöytiä myyvä, asentava ja huoltava The Biljardiasennus Oy.

10-vuotiskaudella mestaruussarjan runkosarjassa ottelut pelattiin yhä edelleen kolmihenkisillä joukkueilla, mutta ensi kertaa kolmeen erävoittoon. Erämäärän kasvattaminen yhdelläkin aiempaan verrattuna suosi jonkin verran kokeneita, biljardia enemmän ja kilpatasolla pelanneita. Tuurikin voi ratkaista ja näin sen kuuluu Tampereen firmabiljardiliigassa ollakin. Firmabiljardiliigassa aiempaa biljardikokemusta ei välttämättä tarvita ja kaikilla on mahdollisuus tulla palkituksi, tottahan toki!

Kaikki runkosarjaottelunsa kotipöydällään pelannut The Biljardiasennus -joukkue voitti kaikki viisi otteluaan ja keräsi täydet viisitoista pistettä. Erittäin tasaväkisen pelaajien rankinglistan jaetun ykkössijan valtasivat sen pelaajat. Joukkueista toiseksi mestaruussarjan runkosarjassa ylsi niin ikään tulokasjoukkue Team Prodiscus, joka taipui vain The Biljardiasennukselle. Kolmas ja neljäs sija, eli viimeiset semifinaaleihin päässeet, ratkesivat viimeisessä runkosarjaottelussa. Siinä BitLaatuRoom kepitti Nyssetiimin, joten BitLaatuRoom oli runkosarjan kolmas ja Nyssetiimi neljäs.

Kaksiosaisten liigafinaalien yhteydessä pelattuun jumbofinaaliin jatkoivat runkosarjan perusteella SBVK (Sekava BiljardiVeljesKunta) ja TKS (Tampereen Kauppaseura). Liigahistorian aikana näistä molemmat ovat voittaneet mestaruuksia, mutta tällä kaudella tahti oli toinen ja edessä jumbofinaali.

Juhlakauden mestariksi tulokasjoukkue Team Prodiscus

Liigafinaalitapahtuman jälkimmäisessä osassa keskiviikkona 30.3.2022 semifinaalien voittajat pelasivat loppuottelussa Tampereen firmabiljardiliigan mestaruudesta, kun taas semifinaalien hävinneet joukkueet pelasivat pronssiottelussa. Lisäksi ohjelmaan kuului jo kerrottu jumbofinaali. Otteluiden päätteeksi jaettiin kaikki kauden palkinnot, joita oli tuttuun tapaan erittäin runsaasti.

Liigamestariksi pelasi lopulta Team Prodiscus, joka peittosi The Biljardiasennuksen peli- ja erälukemin 2-1 (10-4). Mestarijoukkuetta loppuottelussa edustivat Jukka Kaipainen, Joonas Lahtinen ja Mikko Putaja. Hopeajoukkueessa pelasivat Sakari Räsäsen lisäksi Juuso Erholtz ja Ville Rautiainen. Finalisteista Rautiainen ja Räsänen voittivat runkosarjan pelaajien rankinglistan, Lahtinen tuli kolmanneksi ja kauden tulokkaana palkittiin Erholtz.

Pronssiottelussa useamman yrityksen muodostama BitLaatuRoom oli kuskin paikalla ja jätti Nyssetiimin ns. pysäkille, sillä loppulukemat kirjattiin muotoon 2-1 (6-6). Pronssia voittamassa olivat Jyrki Hautamäki, Kalle Pesonen ja Timo Tapiola. Neljänneksi tulleen Nyssetiimin Juha Salonen, joka pelasi jo yhdeksännen liigakautensa, palkittiin runkosarjan rankinglistan jaetun kolmannen sijan johdosta.

Kymmenen pelatun liigakauden aikana eniten liigamestaruuksia rohmunnut TKS ei tälläkään kaudella jäänyt ilman joukkuepalkintoa vaan se palkittiin jumbofinaalin voittajana. SBVK hävisi jumbofinaalin, mutta se lohduttanee, että Rehti pelaaja -palkinto meni SBVK:n Toni Seppälälle.

Kuvassa Tampereen firmabiljardiliigan liigafinaalitapahtuman yhteydessä palkittuja

Kiitos kaikille mukana olleille, pääyhteistyökumppani The Biljardiasennus Oy:lle ja Ravintola Peyton Placelle, jossa Tampereen firmabiljardiliigaa on pelattu kaikkina kymmenenä liigakautena. 10-vuotisjuhlakausi oli mahtavan yhteistyön tulosta ja koronasta huolimatta kausi päästiin kuin päästiinkin pelaamaan.