9.5.2019 klo 10:42
Uutinen

Tampereen keskustassa kuohuu: Kuoppa estää kulkemisen ravintolaan, yrittäjä raivoissaan

Tampereen keskusta on ollut jo pidemmän aikaa valtava rakennustyömaa, jonka seuraukset alkavat nyt näkyä. Aamulehti uutisoi ravintola Tillikan kohtalosta.

Aamulehti uutisoi tänään tamperelaisen perinteikkään ravintolan Tillikan kohtalosta. Hämeensillan rakennustyömaa on käytännössä estänyt pääsyn ravintolaan. Kuva ei liity tapaukseen.

Ravintolan edustalla on kuoppa, jonka yli asiakkaat eivät pääse ravintolaan sisälle. Ravintoloitsija Teemu Aaltonen ei säästele sanojaan.

– Joudumme lähettämään ravintolan henkilökunnan kotiin. Nyt tarvitaan osoite, mihin voin lähettää laskun, Aaltonen kommentoi Aamulehden haastattelussa.

Lehti on udellut syytä tapahtumaan rakennusurakoitsijalta. Lemminkäinen Infra Oy:n työmaapäällikkö Juha Humalajoen mukaan ravintolan eteen on tehty koekuoppia, joiden tarkoituksena on selvittää, pitääkö Hämeensillan siipimuuri purkaa.

– Jos purkamiseen olisi päädytty, ravintolan terassin rappusia ei olisi voinut käyttää, sillä muuri ja rappuset ovat kiinni toisissaan. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että siipimuuri jää paikalleen, Humalajoki kertoo lehdelle.

Aaltonen ei näytä tyytyvän vastaukseen vaan aikoo vaatia korvauksia kaupungilta.

– Ei voi olla niin ylimielistä, ettei suostuta edes neuvottelemaan.

Tampereella on herättänyt keskustelua viime aikoina myös ruotsalaisen muotiketjun H&M:n päätös lopettaa molemmat liikkeensä Hämeenkadun varrella.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi