10.5.2017 klo 21:41
Uutinen

Tamperelaisfirman erikoinen myyntivaltti: Ratkaisee teknologiaongelman viikossa, asiakas päättää maksaako

Tamperelainen Unseen Technologies on lähtenyt kilpailemaan erikoisella idealla: yritys tarjoaa ratkaisun teknologiaongelmaan viikossa, kiinteään hintaan ja tyytyväisyystakuulla.

Ongelmat voivat olla lähes mitä tahansa, mutta pääsääntöisesti ne keskittyvät ohjelmistoihin tai älyteknologiaan. Jos yritys tarttuu ongelmaan, tavoitteena on tarjota siihen ratkaisu viikon aikana.

– Olemme tarjonneet palvelua myös muille kuin teknologia-alojen yrityksille, esimerkkinä vaikkapa maalifirma Tikkurila, Unseenin teknologiajohtaja Janne Takala sanoo.

Yrityksen perustajissa on entisiä Nokian mikroelektroniikan insinöörejä. He päättivät keksiä liikeidean, joka erottuu massasta.

Unseen tarjoaa palveluaan asiakkaille tyytyväisyystakuulla. Jos asiakas ei ole tyytyväinen, viikon työstä ei ole pakko maksaa mitään.

– Olemme nuori yritys ja ainoa tapa pärjätä kilpailussa on tehdä työ niin, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Yksikään ei ole vielä jättänyt maksamatta, Takala kertoo.

Ennen toimeksiannon vastaanottamista Unseenissa mietitään, onko projektissa onnistumisen mahdollisuuksia.

– Ihan kaikkeen ei lähdetä. Jos homma on selkeästi osaamisalueen ulkopuolella, emme suostu.

Kiinteä hinta

Tamperelaisyritys tarjoaa viikon pakettia kiinteään 4400 euron hintaan. Pirkanmaan alueella hinta on 3900 euroa.

Viikon mittaisten ratkaisuoperaatioiden ohella Unseen Technologies tarjoaa myös pidempikestoista ohjelmistokehitystä ja esimerkiksi prototyyppien suunnittelua. Myös pidemmissä toimeksiannoissa on tyytyväisyystakuu.

– Kun olemme ensin ratkaisseet yhden ongelman, on helpompaa ottaa saman asiakkaan kanssa seuraava askel. Emme halua sitouttaa asiakkaita projekteihin, joille ei näy loppua, Takala selvittää.

Yritys työllistää tllä hetkellä 14 henkilöä. Vuoden loppuun mennessä työntekijämäärän odotetaan kasvavan merkittävästi.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi