24.8.2018 klo 15:49
Uutinen

Tapahtumaguru suosii vain kuvallisia käyntikortteja: ”Kun tapaat uuden ihmisen, tee nimestä muistisääntö”

Tapahtuma-alalla menestynyt Jenna Antinmaa antaa konkreettisia vinkkejä tehokkaampaan verkostoitumiseen.

Oululainen tapahtuma-alan yrittäjä Jenna Antinmaa osallistui perjantaina Get Together -tapahtumaan Hyvinkäällä.

Yrittäjäsanomat tapasi Antinmaan ja pyysi häneltä vinkkejä tehokkaampaan verkostoitumiseen. Antinmaa on pyörittänyt omaa JuhlaGuru-yritystään pian viiden vuoden ajan.

Antinmaa kiertää työkseen tapahtumissa. Hän on oppinut, miten uusiin ihmisiin tutustuu helpoiten ja mitä niksejä verkostoitumisessa kannattaa käyttää.

Antinmaan vinkit verkostoitumiseen

1. Pitää olla itse paljon esillä mutta samaan aikaan on osattava myös kuunnella. Lähtökohtaisesti suomalainen jännittää, kun pitää sanoa oma nimi. Itse olen jo unohtanut jännittämisen. Pitää vaan keskittyä tilanteeseen ja elää hetkessä.

2. Keskity aina kun tutustut uuteen ihmiseen ja kuulet hänen nimensä. Keksi nimelle muistisääntö, jonka avulla muistat nimen jatkossa. Pyri ensimmäisen kahden minuutin sisällä tutustumisesta käyttämään henkilön nimeä. Muistat sen helpommin, kun olet jo toistanut nimen. Kun muistat nimen, se voi herättää vastapuolessa kunnioitusta ja positiivista ihmetystä.

3. Kun olet tapahtumassa, siellä on yleensä vesipiste. Vesipisteellä on puolestaan ihmisiä. Usein menen itse hengailemaan vesipisteelle ja kun näen että joku lähestyy, näyttelen kun olisin tulossa paikalle sattumalta. Sen jälkeen ojennan veden tälle toiselle henkilölle ennen kuin hän itse ehtii ottaa sitä. Näin toimii konkreettinen kylmiltään lähestyminen. Kun ensin annan jotain, on helpompi tutustua.

4. Itse suosin enemmän livenä tapahtuvaa verkostoitumista. Moni verkostoituu somessa. Kun tapaat livenä henkilön, johon olet ensimmäisrtä kertaa törmännyt somessa, mieti täytätkö ne odotukset, jotka olet itsestäsi luonut virtuaalisessa maailmassa. Tämän takia on tärkeä olla oma itsensä myös somessa.

5. Käyntikortit ovat hyvä juttu, mutta hävitän ne usein. Evernote-sovellus on oma työkaluni pitää yhteystiedot tallessa. Otan kuvan käyntikortista ja siirrän sen Evernoteen. Suosin käyntikortteja, joissa on henkilön kuva. Näin muistan paremmin, kenestä on kyse.

6. Minulle tulee usein vastaan tilanteita, joissa kohtaan henkilön, enkä yhtään muista kuka tämä on. Olen näiden tilanteiden mestari. Kannattaa sanoa että onpa kiva nähdä. Kysy sen jälkeen, missä oikein olemme viimeksi nähnyt. Toinen henkilö yleensä muistaa.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi