24.11.2018 klo 16:26
Uutinen

Tarja Arbélius on Savon Yrittäjien uusi puheenjohtaja

Tarja Arbélius (Kiuruveden Yrittäjät) valittiin Savon Yrittäjien puheenjohtajaksi 24.11.2018 Hotelli IsoValkeisella pidetyssä Savon Yrittäjien syyskokouksessa. Puheenjohtajan pesti alkaa vuoden 2019 alusta, jolloin tehtävänsä jättää nykyinen puheenjohtaja Yrjö Ronkainen.

Tarja Arbélius toimii lastensuojelualan yrittäjänä Sijaiskoti Satuniemi Oy:ssä sekä Ihalan Tupa ja Polku Oy:ssä Kiuruvedellä. Hän on Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtaja sekä Savon Yrittäjien varapuheenjohtaja.

Ehdolla puheenjohtajaksi oli myös Iisalmen Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Ryhänen.

Arbélius näkee Savon Yrittäjien tärkeänä roolina olla vastuullinen ja asiantunteva yhteiskuntatoimija, joka edistää maakunnallista ja koko Itä- Suomen kehittämistä olemalla yhteistyökykyinen yhteistyökumppani.

– Savon Yrittäjien merkittävä tehtävä on myös olla välittävä ja innovatiivinen tuki paikallisyhdistyksille Tätä kautta myös jäsenyritykset ja etenkin nuoret yrittäjät kokevat saavansa järjestöstä tukea ja näkevät sen tarpeelliseksi, Arbélius toteaa.

Arbélius kokee olevansa muutosjohtaja. Puheenjohtajan tehtävässä hän haluaa panostaa myös viestinnän lisäämiseen ja jäsenpysyvyyteen.

Arbélius on toiminut hallituksen jäsenenä sekä Kiuruveden Yrittäjissä että Savon Yrittäjissä. Kiuruveden Yrittäjien puheenjohtajana hän on toiminut vuosina 2005-2008 sekä uudelleen vuodesta 2011 lähtien. Savon Yrittäjien varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2014 lähtien.

Arbéliuksella on kokemusta järjestötoiminnasta myös partion sekä ammattiyhdistystoiminnan kautta. Hän kokee saaneensa vankkaa osaamista yhteiskuntavaikuttamiseen myös kirkkovaltuutettuna olemisesta sekä kaupunginvaltuutettuna toimimisesta.

Varapuheenjohtajat

Savon Yrittäjien varapuheenjohtajiksi vuodelle 2019 valittiin Merja Korkalainen (Kuopion Käsityö- ja tehdasseuruus), Matti Leppälä (Suonenjoen Yrittäjät) ja Jukka Ryhänen (Iisalmen Yrittäjät).

Hallitus

Syyskokouksessa valittiin myös Savon Yrittäjien hallituksen jäsenet seuraavalle vuodelle. Jäseniksi valittiin puheenjohtajien Tarja Arbéliuksen, Merja Korkalaisen, Matti Leppälän ja Jukka Ryhäsen lisäksi Aimo Aalto (Varkauden Yrittäjät), Henri Jauhiainen (Sonkajärven Yrittäjät), Noora Kivi (Kuopion Yrittäjät), Heli Malinen (Leppävirran Yrittäjät), Hannele Taattola (Juankosken Yrittäjät) ja Petteri Virranta (Siilinjärven Yrittäjät). Varajäseniksi valittiin Juhani Hirvonen (Lapinlahden Yrittäjät), Johanna Miettinen (Sonkajärven Yrittäjät), Jukka Puurunen (Siilinjärven Yrittäjät) ja Heikki Tertsunen (Kuopion Yrittäjät).

Lisätietoja:

Tarja Arbélius, yrittäjä
Sijaiskoti Satuniemi Oy ja Ihalan Tupa ja Polku Oy
p. 0400 847 980, satuniemi(at)satuniemi.com

Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 050 550 6969, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi

Arto Nykänen, toimitusjohtaja
Savon Yrittäjät
p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi