Joel Harkimon kuva: Joel Harkimo
4.8.2022 klo 15:16
Uutinen

Kouriintuntuvaa opastusta yritystoiminnan jatkajan löytämiseksi

– Lapin ov-koordinaattorihanke on jo tavoittanut laajan joukon yrityksensä myymisestä tai yrityksen ostamisesta kiinnostuneita henkilöitä. Neuvontaa ja tukea on annettu lähes 150 yritykselle. Yli 55-vuotiaista yrittäjistä peräti 83 % suunnittelee yritystoiminnasta luopumista tulevan viiden vuoden aikana, kertoo Lapin ov-koordinaattorihankeen projektipäällikkö Seppo Selmgren.

Muutostilanteet haltuun työttömyysturvan suhteen ja valmennusta oman yrityksen myyntiin

Lapin ov-koordinaattorihankkeen syksyn ohjelma on jo hyvässä vauhdissa. Elokuussa käsitellään yrittäjän työttömyysturvaa, syys-marraskuussa valmennetaan omistajanvaihdosta suunnittelevia yrittäjiä ja marraskuussa Rovaniemellä järjestetään Lapin omistajanvaihdostreffipäivä.

Yrittäjän työttömyysturva on aiheuttanut monenlaista keskustelua ja osa yrittäjistä on vieläkin osin tietämätön siitä, millaista turvaa yrittäjä voi saada, kun yritystoiminnassa tulee yllättäviä käänteitä.  Omistajanvaihdokseen liittyen moni työikäinen yrittäjä miettii myös, mitä seuraa oman yrityksen myynnistä työttömyysturvan suhteen – etenkin jos myyntitapahtuma on ollut yrittäjälle tuottoisa.

Yrityskaupan työpajavalmennusta toteutettiin jo keväällä 2022.  Yrittäjiltä saadun palautteen perusteella valmennus edisti juuri sitä, mitä yrittäjät halusivatkin.  

Valmennus tapahtuu pienessä ryhmässä kolmena eri päivänä. Kokonaista päivää ei tarvitse uhrata, sillä valmennus koostuu aamupäivän etäluennosta ja omista kotitehtävistä. Osallistujamäärä on rajattu kahteentoista yritykseen, joista kustakin työpajoihin voi osallistua enintään kolme henkilöä.  

Omistajanvaihdosvalmennus palvelee erityisesti yrityksiä, joiden myyntiä suunnitellaan 2–5 vuoden sisällä. Valmennus toteutetaan syys-marraskuussa 2022, ja se on osallistujille maksuton. 

Omistajanvaihdosten yrittäjätreffit marraskuussa Rovaniemellä – Mukana Joel Harkimo

Suomen Yrittäjät ry järjestää ensimmäistä kertaa koko Suomea koskevan omistajanvaihdosviikon viikolla 43. Teemaviikon myötä Lapin ov-koordinaattorihanke toteuttaa yritystreffitapahtuman 1.11.2022 Lapin yliopiston tiloissa.

Yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille sekä asiantuntijoille on luvassa aamupäivän aikana ohjelmaa yrityksen elinkaariajattelusta. Samalla pohditaan, kuinka yritystä kehitetään tulevaisuutta varten.

Iltapäivällä painopiste siirtyy omistajanvaihdokseen. Lapin omistajanvaihdostreffi-tapahtuman yhtenä key note -puhujana on sijoittaja ja tapahtumayrittäjä Joel Harkimo.

Lisätietoja

Seppo Selmgren

omistajanvaihdoskoordinaattori
Lapin Yrittäjät

Muita kiinnostavia aiheita