16.1.2020 klo 14:45
Uutinen

Tartu tilaisuuteen ja palkkaa ysiluokkalainen kesätöihin

Yrittäjä, tarvitsetko ensi kesäksi kiireapua, haluatko motivoituneen kesätyöntekijän, ketterän käsi- ja jalkaparin tai kaipaatko kenties uusia ideoita tai nuoren näkökulmaa ja osaamista some-asioissa? Tartu tilaisuuteen ja palkkaa yhdeksäsluokkalainen kesätöihin. Helsingin kaupungin Kesäseteli helpottaa kesätyöntekijän palkkaamista, sillä kaupunki korvaa 300 euroa työnantajalle.

Mikä Kesäseteli on?

Kesäseteli on nuorten, Helsingin Yrittäjien, Helsingin seudun kauppakamarin ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke, jolla tuetaan nuorten kesätyöllistymistä. Kaupunki korvaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9.-luokkalaisen nuoren kesäksi töihin Kesäsetelillä 1.6.–12.8.2020 välisenä aikana. Kesäseteli jaetaan kaikille helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille. Seteli on henkilökohtainen, eikä sitä saa luovuttaa toiselle.

Miten Kesäseteli toimii?

Nuoret saavat koulusta Kesäsetelin ja ottavat yhteyttä työnantajiin. Nuori kertoo Kesäsetelistä työnantajalle hakiessaan työpaikkaa, mutta jos asia ei tule puheeksi, niin siitä kannattaa myös kysäistä. Yrittäjät voivat hakea Kesäsetelin omistavia nuoria töihin kohdennetusti Kesäsetelin nettisivun kautta: kesaseteli.munstadi.fi/tyopaikkoja. Työpaikkoja voi ja kannattaakin laittaa auki jo heti alkuvuodesta, mutta sivusto on auki koko kevään ja kesän vielä kesäloman kynnyksellä ja sen alettuakin kannattaa hakuja avata.

Saatuaan työpaikan nuori antaa Kesäsetelin työnantajalle, joka palauttaa Kesäsetelin kaupungille työsuhteen päätyttyä, jolloin kaupunki korvaa työnantajalle 300 euroa. Nuoren bruttopalkka on vähintään 350 euroa, joka maksetaan 60 työtunnista. Viikkotyöajan on oltava vähintään 18 tuntia. Työnantaja voi palkata nuoren myös tuntimäärältään pidemmäksi ajaksi. Tällöin 60 tuntia ylittävältä ajalta kesätyöntekijälle tulisi maksaa vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Kesäsetelillä nuoret voivat hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin. Yksittäinen taho voi halutessaan palkata useita Kesäsetelin omistavia nuoria. Työpaikan ei tarvitse sijaita Helsingissä.

Lisätietoa:

kesaseteli.munstadi.fi
p. 041 512 1702
kesaseteli (at) @hel.fi

Teksti ja kuva: Helsingin kaupunki