3.12.2019 klo 20:59
Uutinen

Tässä he ovat: Pirkanmaan Yrittäjien uusi hallitus

Pirkanmaan Yrittäjien sääntömääräinen syyskokous nuijittiin tiistaina 3.12.2019 Tampereella Sketsiteatteri Palatsissa. Kaiken kaikkiaan paikalla oli 82 kokousedustajaa maakunnan lähes 40 paikallisyhdistyksestä. Kokous huipentui henkilövalintoihin.

Kokouksen sihteerinä toiminut Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen loi aluksi katsauksen vuoden 2020 toimintasuunnitelmaan.

– Ensi vuosi on meille merkityksellinen, sillä olemme valmistelemassa uutta strategiaa. Tällä kertaa strategiaa kuitenkin valmistellaan toisella tavalla kuin ennen – nyt tulemme kysymään paikallisyhdistyksiltä mielipiteitä ja ajatuksia strategiatyön tueksi. Toimintasuunnitelman voisi tiivistää yhteen ajatukseen: tavoitteenamme on luoda parhaat yrittämisen edellytykset tasapuolisesti koko Pirkanmaalle. Tavoitteeseen päästään vaikuttamalla, vahvistamalla ja verkostoilla, Mäkinen kertoi.

Toiminnassa on Mäkisen mukaan yksi haaste ylitse muiden, jäsenmäärän lasku.

– Tähän haasteeseen tulemme vastaamaan ihan tosissamme, hän lupasi.

Toimintasuunnitelma, kuten myös talousarvio, hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaan.

Janne Vuorinen jatkaa puheenjohtajana

Puheenjohtajan tehtävään ilmoittautui määräaikaan mennessä yksi ehdokas, kun nykyinen puheenjohtaja Janne Vuorinen ilmoitti halukkuudestaan jatkaa yhdistyksen puheenjohtajana. Kokous päätti yksimielisesti valita Vuorisen jatkamaan pestissään seuraavan kaksivuotiskauden ajan.

– Tulkitsen tämän niin, että minulla on teidän tuki takanani, ja se on ensiarvoisen tärkeää, jos haluamme yhdessä tehdä tästä nykyistä vieläkin paremman järjestön, Vuorinen kiitti lyhyesti.

Vaalivaliokunnan esityksen mukaisesti hallituksen jäsenten lukumäärä päätettiin pitää samana kuin 2019 hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa sekä 10 hallituksen jäsentä.

Hallituksen jäsenistä äänestettiin

Vaalivaliokunnan puheenjohtaja Seppo Luoto pohjusti valiokunnan tekemää taustatyötä ja kertoi perusteita sen esitykselle uusiksi hallituksen jäseniksi erovuoroisten tilalle.

– Muutaman vuoden takaisen hallintouudistuksen tavoitteena oli, että järjestön hallitus toimisi ammattimaisesti, vastaa strategian laatimisesta ja työskentelee yhdessä toiminnallisen organisaation eli toimiston henkilökunnan kanssa. Hallituksen työ on alkanut muotoutua oikeille urille, mutta näemme, että vielä on kehitettävää, Luoto sanoi.

– Vaalivaliokunta on haastatellut suurinta osaa 17 hyvästä ehdokkaasta. Tarkoituksena oli muodostaa sellainen hallitus, joka pystyy luomaan uuden strategian mukaista toimintaa järjestöön. Siinä olisivat isot ja pienet yhdistykset edustettuina ja sukupuolten välinen tasa-arvo toteutuisi, hän jatkoi.

Vaalivaliokunnan esitystä hallituksen uusiksi jäsenistä ei hyväksytty sellaisenaan, vaan ehdolle nostettiin vielä kaksi ehdokasta esityksen ulkopuolelta. Hallituksen henkilövalinnoista päätettiin uusien jäsenten osalta äänestyksellä.

Syyskokouksen henkilövalinnat

Puheenjohtaja 2020-2021: Janne Vuorinen
Varapuheenjohtajina jatkavat 2020: Pilvi Kärkelä, Jari Haapaniemi ja Jukka Pusa

Pirkanmaan Yrittäjien hallituksessa jatkavat kauden 2020:

Petri Holappa, Vammalan ja Ikaalisten Yrittäjät

Harri Meller, Pispala-Pyynikin Yrittäjät

Niko Liehu, Ylöjärven Yrittäjät

Olli Salmi, Virtain Yrittäjät

Kaksivuotiskaudelle 2020-2021 valittiin:

Martti Ahola, Kaukajärven Yrittäjät

Laura Helasjoki-Ristimäki, Tammerkosken Yrittäjät

Tarja Hiitiö, Valkeakosken Yrittäjät

Antti Syrjä, Tammelanpuiston Yrittäjät

Jari Tuominen, Nokian Yrittäjät

Sekä hallituksesta eronneen jäsenen tilalle yksivuotiskaudelle 2020:

Aino Roivainen, Vesilahden Yrittäjät