12.9.2019 klo 14:07
Uutinen

Tässä ovat Lapin Yrittäjien puheenjohtaja- ja varapuheenjohtajaehdokkaat

Anna-Kaisa Luoma-Aho, Jari Kelahaara sekä Marko Vuorinen ovat ennakkoon ehdotettuja Lapin Yrittäjien puheenjohtajan pestin havittelijoita. Varapuheenjohtajaksi on esitetty Antti Kaarlelaa, Vuokko Mikkolaa ja Esko Määttää.

Lapin Yrittäjien vuosikokouksessa 28.9.2019 valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja(t) sekä hallitus seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Ennakkoon ehdolle puheenjohtajaksi on esitetty Anna-Kaisa Luoma-Ahoa, Jari Kelahaaraa sekä Marko Vuorista. Ennakkoon ehdolle varapuheenjohtajaksi on esitetty Antti Kaarlelaa, Vuokko Mikkolaa ja Esko Määttää. Alta löydät ehdokkaiden vapaamuotoiset esittelyt.

Puheenjohtajaehdokkaat:

Anna-Kaisa Luoma-Aho

Pelkosenniemen Yrittäjät ry esittää Lapin Yrittäjien puheenjohtajaksi Anna-Kaisa Luoma-Ahoa (KT Company, Pelkosenniemi, Pelkosenniemen Yrittäjät ry).

”Olen toiminut Puheenjohtajana nyt joulukuusta lähtien ja tehtävä on ollut hyvin työntäyteinen, mutta niin antoisa ja mielenkiintoinen. Olen päässyt tutustumaan moniin uusiin ihmisiin sekä tekemään töitä lappilaisten yrittäjien ja ja yritysten kanssa. Hahmotuskykyni on harjaantunut tunnistamaan kuinka monipuolinen ja monisyinen meidän yrityskanta lapissa on ja kuinka etäisyydet vaikuttavat meidän alueella toimimiseen niin hyvässä kuin pahassa. On rikkaus olla lappilainen yrittäjä ja etuoikeus olla yksi teistä!

Kerron mielelläni itsestäni sekä omista ajatuksistani yrittämisestä ja järjestössä toimisestani. Olen 39-vuotias äiti, vaimo ja yrittäjä. Tieni on kulkenut etelästä pohjoiseen muutamaankin kertaan, mutta pysyvästi jäin Pyhätunturille 2004. Viipymän kesto oli alkuperäisen suunnitelman mukaan 3kk, mutta reissu on venähtänyt nyt 15-vuotiseksi rupeamaksi.

Elämässä pitää olla tavoitteita saavuttaakseen jotain. Minulle se tarkoittaa sitä, että katse eteenpäin kohti uusia haasteita. Olen parempi minä, jos saan kehittää itseäni, tehdä itselleni tärkeää työtä ja viedä tavoitteeni maaliin. Minulla on kotona vahva tukiverkko sekä olen yrittäjä kolmannessa polvessa, joten tiedän mitä se on ja mitä sen eteen tehdään. Mottoni on: Älä katso taakse. Et ole menossa siihen suuntaan.”

Kuvassa Anna-Kaisa Luoma-Aho.

Jari Kelahaara

Ranuan Yrittäjät ry esittää Lapin Yrittäjien puheenjohtajaksi Jari Kelahaaraa (Lapin Vuokramies, Ranuan Yrittäjät ry).

”Alkuun kiitos tuesta ja kannustuksesta. Olen Jari Kelahaara Ranualta. Kotona on vaimoni Kirsi, yrittäjä, sekä lapseni Mikael ja Miia. Yrittäjäkokemusta löytyy sekä työnantajan että yksinyrittäjän roolista. Yrittäjänä 26 vuotta ja ikää 44 vuotta. Toimin Lapin Vuokramies -toiminimellä. Päätoimena kirvesmiehentyöt ja tarvittaessa sujuu moni muukin homma. Siitä ilmestyikin kesällä Seura-lehdessä laaja juttu. Olen toiminut Ranuan Yrittäjien puheenjohtajana. Pomo-kurssit on käyty. Lapin Yrittäjissä olen ollut hallituksessa, johtoryhmässä ja nyt 4 vuotta varapuheenjohtajana. Omaan erittäin laajan vaikuttajaverkoston. Suhteet kansanedustajiin ja yhteistyökumppaneihin ovat kunnossa. Toimin Johanna Ojala-Niemelän nimikkoyrittäjänä. Muihin aluejärjestöihin ja Suomen Yrittäjiin löytyy lukuisia kontakteja ihan ystävyystasolla. Olen Suomen Yrittäjien hallituksessa varajäsenenä toista kaksivuotiskautta. Varsinaisena jäsenenä olen sy:n järjestövaliokunnassa. Sy:ssä olen vaikuttanut mm. valtakunnalliseen yksinyrittäjäpalkintoon, joka jaetaan tänä vuonna ensi kerran, kuten meidän alueellinenkin palkinto.

Oma vahvuuteni on KOKEMUS. TIETO. TAITO. OSAAMINEN. Asioita joita yrittäjinä arvostamme valitessamme henkilöitä avainpaikoille. Alueemme ja toimialojen monipuolinen tuntemus. Tunnen järjestömme niin paikallis- alue- kuin valtakunnantasollakin. Hyvät suhteet ja verkosto. Monipuolinen yrittäjäkokemus. Sitoutuminen järjestöömme ja pitkäjänteisyys. Hyvät henkilöstösuhteet. Halu kehittää yhteistyössä. Kuunteleva, asiallinen, selkeä ja päättävä.”

Kuvassa Jari Kelahaara.

Marko Vuorinen

Tornion Yrittäjät ry ja Kemin Yrittäjät ry esittävät Lapin Yrittäjien puheenjohtajaksi Marko Vuorista (Ansionsa Mukaan Oy, Kemin Yrittäjät ry ja Keminmaan Yrittäjät ry).

”Olen 47-vuotias ja 20 vuotta sitten palkkatyön lopettanut. Tuosta lähtien olen ollut yrittäjä ja omistan tällä hetkellä kolme eri yritystä. Talouteeni kuuluu kaksi aikuista ja kaksi alaikäistä lasta, avovaimo sekä kaksi koiraa. Vapaa-aika kuluu lukemalla uutta opiskellen sekä ulkoillen kotimaisemissa ja mökilläni Pyhätunturilla.

Urheiluvedonlyöntitaustani vuoksi olen analyyttinen ja ratkaisukeskeinen kuplan ulkopuolelta asiaa tutkiva. Kun informaatiota on olemassa riittävästi, haluan viedä analyysin tulokset nopeasti käytännön toimintaan. Vaikka en ole minkään puolueen jäsen, olen toiminut viimeiset neljä vuotta Keminmaan tytäryhtiön, Keminmaan Vuokra-asunnot Oy:n, puheenjohtajana, jossa olen onnistunut muuttamaan hallituksen toimintaa poliittisesta luottamuspaikka-ajattelusta ammattimaiseen hallitystyöskentelyyn. Olen suorittanut HHJ ja PJ kurssit. Olen myös Pohjois-Suomen hallituspartnereiden jäsen.”

Kuvassa Marko Vuorinen.

Varapuheenjohtajaehdokkaat:

Antti Kaarlela

Tornion Yrittäjät ry esittää Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajaksi Antti Kaarlelaa (Antti Kaarlela Oy, Tornion Yrittäjät ry).

Kuvassa Antti Kaarlela.

Vuokko Mikkola

Tenonlaakson Yrittäjät ry esittää Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajaksi Vuokko Mikkolaa (JPF Palvelut Oy, Tenonlaakson Yrittäjät ry).

Kuvassa Vuokko Mikkola.

Esko Määttä

Rovaniemen Yrittäjät ry esittää Lapin Yrittäjien varapuheenjohtajaksi Esko Määttää (GrowthFactor Oy, Rovaniemen Yrittäjät ry).

Kuvassa Esko Määttä.