9.11.2018 klo 16:01
Uutinen

Tässä ovat varapuheenjohtajaehdokkaat

Pirkanmaan Yrittäjien uusi hallitus valitaan 4.12.2018.

Haku Pirkanmaan Yrittäjien hallitukseen oli käynnissä lokakuun ajan. Uudet jäsenet hallituksen erovuoroisten tilalle ja uusi varapuheenjohtajisto valitaan PY:n syyskokouksessa 4. joulukuuta 2018.

Luottamustehtäviin haki yhteensä 29 henkilöä, joista neljä henkilöä ilmoitti kiinnostuksestaan varapuheenjohtajan pestiä kohtaan. Varapuheenjohtajia voidaan valita 1-3 kappaletta.

Varapuheenjohtajaehdokkaat Jukka Pusa, Pilvi Kärkelä, Jari Haapaniemi ja Panu Raipia pääsivät esittäytymään paikallisyhdistysten luottamushenkilöille paikallisyhdistysten kuukausitapaamisen yhteydessä torstaina 8.11.

Kolmen minuutin hissipuheella vahvuudet esiin

Jokaisella varapuheenjohtajaehdokkaalla oli tilaisuuden aluksi käytettävissään kolme minuuttia itsensä ja vahvuuksiensa esittelyyn.

Jukka Pusa on hallituksen jäsenenä osallistunut aluejärjestön toiminnan kehittämiseen jäseniä ja jäsenyhdistyksiä paremmin palvelevaksi.

– Koen, että työ on vielä kesken ja siksi haluan edelleen jatkaa varapuheenjohtajan tehtävässä, Pusa sanoi.

Pilvi Kärkelä kokee tärkeänä yrittäjäjärjestön roolin asiantuntija-avun tarjoajana ja verkostojen luojana, sillä niillä autetaan yrittäjää jaksamaan. Kilpailukykyvaliokunnan nykyisenä vetäjänä hän näkee esimerkiksi jäsenhankinnan eteen tehtävän työn merkityksellisenä.

– Minulla on myös kokemusta kunta- ja maakuntatason yhteistyöstä ja vaikuttamisesta, mikä luo erinomaisen pohjan yrittäjäjärjestön edunvalvontatyötä ajatellen, Kärkelä kertoi.

Jari Haapaniemi on aikoinaan lähtenyt mukaan kunnallispolitiikkaan, jotta voisi vaikuttaa yrittäjyyden olosuhteisiin.

– Samasta syystä koen työn yrittäjäjärjestössä tärkeänä, vain osallistumalla voin vaikuttaa meille yrittäjille tärkeiden asioiden kehittämiseen, Haapaniemi sanoi.

Vaaliin niin sanottuna mustana hevosena, nykyisen varapuheenjohtajiston ulkopuolelta, lähti Panu Raipia. Hän korosti vahvuuksinaan erityisesti hallitustyöskentelyn osaamista sekä Tampere tunnetuksi ry:n monivuotisen puheenjohtajuuden kerryttämiä verkostoja Tampereen kaupungin ja keskustan yrittäjien suuntaan.

– Yrittäjien varapuheenjohtajana näkisin, että minulla olisi eniten annettavaa strategiatyössä sekä sukupolvenvaihdoksiin liittyvissä kysymyksissä. Moni voi kokea minut Tampere-keskeisenä, mutta Tampereen lisäksi minulla on yritystoimintaa myös Ylöjärvellä, Kangasalla ja Mäntässä, Raipia muistutti.

Paikallisyhdistyksillä ääniä käytettävissä jäsenmäärän mukaan

Varapuheenjohtajisto valitaan syyskokouksessa, joka järjestetään tiistaina 4.12.2018 klo 18 alkaen Koskipuiston Scandicissa. Samalla valitaan hallituksen uudet jäsenet erovuoroisten tilalle. Vaalivaliokunta tuo oman esityksensä kokoukseen. Kokouksessa äänioikeus on paikallisyhdistyksillä ja ääniä käytettävissä jäsenmäärän mukaan.

– Halusimme vaalivaliokunnassa helpottaa päätöksentekoa tuomalla varapuheenjohtajat paikallisyhdistysten luottamushenkilöiden tapaamiseen, mutta näinköhän vain vaikeutimme päätöksentekoa. Neljästä erinomaisesta ehdokkaasta kun voidaan valita vain 1 – 3 henkilöä, vaalivaliokunnan puheenjohtaja Seppo Luoto totesi tilaisuuden lopuksi.