Palkitut yrittäjäyhdistykset ja toimialajärjestö Vaikuttajafoorumissa Silja Europalla 23.4.2022. Kuva: Yrittäjämediat
23.4.2022 klo 22:00
Uutinen

Tässä ovat vuoden parhaat yrittäjäyhdistykset

Tyrnävän Yrittäjät, Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät, Loviisan Yrittäjät ja Seinäjoen Yrittäjät palkittiin lauantai-iltana Suomen Yrittäjien vuoden 2021 parhaina paikallisyhdistyksinä. Vuoden toimialajärjestö on Kirjakauppaliitto.

–Yrittäjyyden elintärkeä ja kuntien elinvoimaa vahvistava merkitys konkretisoituu Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten ja toimialajärjestöjen toiminnan kautta. Yrittäjien pyyteettömästi toisten yrittäjien puolesta tekemän vaikuttamistyön ja tapahtumatoiminnan tärkeyttä ei voi ylikorostaa, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kiittää.

Suomen Yrittäjillä on 378 paikallisyhdistystä ja 61 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Yrittäjäjärjestön parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa. Palkinnot jaettiin yrittäjäjärjestön Vaikuttajafoorumissa Silja Europa -laivalla lauantai-iltana 23. huhtikuuta.

–Tällaisina aikoina jokainen yrittäjävaikuttaja on palkitsemisen arvoinen. On hienoa, että voimme nostaa paikallisyhdistys- ja toimialajärjestöpalkitsemisten muodossa esiin sitä upeaa toimintaa, jota yrittäjäjärjestössä tehdään läpi koko maan, puheenjohtaja Salminen jatkaa.

Vahva kuntavaikuttaja

Alle sadan jäsenyrityksen sarjassa palkittu Tyrnävän Yrittäjät Pohjois-Pohjanmaalta on vaikuttanut paikkakunnan hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden eteen sekä on vahvasti kasvattanut jäsenmääräänsä pienellä paikkakunnalla.

Yhdistys on onnistunut tavoitteessaan kasvattaa yritysten määrää kunnassa sekä sillä on vahva rooli elinkeinopolitiikan kehittämisessä ja kuntavaikuttajana. Esimerkiksi yhdistyksen aloitteesta kuntaan on perustettu kehitysyhtiö.

Palvelulupaus edellä

Alle 200 jäsenyrityksen yhdistyksistä parhaana palkittiin Nurmeksen ja Valtimon Yrittäjät Pohjois-Karjalasta.

Yhdistyksellä on vahva sitoutuminen palvelulupaukseen ”Parannamme yrittäjän arkea”, mikä näkyy sen toiminnassa. Yhdistys on vahva kuntavaikuttaja sekä sillä on oma digitaalinen lehti.

Yrittäjyyskasvatus tärkeässä roolissa

200–499 jäsenyrityksen sarjassa Loviisan Yrittäjät – Lovisa Företagare Uudeltamaalta tekee viestintää ja vaikuttamista kahdella kielellä sen puolesta, että Loviisassa olisi mahdollisimman hyvät edellytykset yrittää.

Yrittäjäyhdistyksellä on monipuolista toimintaa, jossa myös yrittäjyyskasvatus on tärkeässä roolissa. Vahva jäsenkehitys viestii toiminnan korkeasta laadusta.

Ennakkoluulotonta suunnannäyttämistä

Suurimpien yhdistysten eli yli 500 jäsenyhdistyksen sarjassa palkittiin Seinäjoen Yrittäjät Etelä-Pohjanmaalta.

Yhdistyksellä on ennakkoluulotonta suunnannäyttämistä kumppanuusyhteistyössä. “Se mitä teimme tänään, ei riitä huomenna” -asenne kuvastaa toiminnan kunnianhimotasoa ja halua parantaa yrittäjän arkea.

Vuoden jäsenpalvelu

Vuoden 2021 jäsenpalveluna palkittiin Pirkkalan Yrittäjien Lähilauantain yhteydessä järjestämä vaalitentti ja jumppa. Voittaja ratkaistiin äänestyksellä, ja Pirkkalan Yrittäjien tapahtuma sai 62,4 prosenttia äänistä.

Kirjakauppaliitto vuoden järjestö

Kirjakauppaliitto palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden toimialajärjestönä.

Kirjakauppaliitto on vaikuttanut julkisiin hankintoihin, jotta kunnat ja oppilaitokset huolehtisivat pk-yritysten mahdollisuuksista pysyä kilpailutuksissa mukana.

Yhdistys on vaikuttanut myös elävien kaupunkikeskustojen elinvoimaan. Liiton toimintaa on muutettu palvelemaan yhdistyksen ja sen jäsenten tarpeita entistä ketterämmin.

Kunniamaininnat yhteistyöstä ja fiiliksestä

Suomen Yrittäjien kunniamaininnan yhdistysten välisestä yhteistyöstä sai Luopioisten Yrittäjät ja Pälkäneen Yrittäjät Pirkanmaalta.

Fiiliksen ja näkyvyyden rakentamisesta kunniamaininnan sai Ulvilan Yrittäjät Satakunnasta.

Yrittäjäjärjestön valtakumppanit Elo, Fennia ja Finnvera palkitsivat Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät vuoden 2021 aluejärjestökumppanina.

Toimitus
Toimitus