5.1.2017 klo 17:26
Uutinen

Tavoitteena on yli 250 yrittäjäehdokasta

Lapin Yrittäjät kannustaa jäseniään ehdolle huhtikuun 2017 vaaleihin.

Lapin Yrittäjät on asettanut tavoitteekseen saada yli 250 lappilaista yrittäjää ehdolle huhtikuussa 2017 pidettäviin kuntavaaleihin. Vuoden 2012 vaaleissa maakunnassa oli 272 yrittäjäehdokasta, joista 116 valittiin valtuustoihin.

– Tavoittelemme kevään kuntavaaleissa hiukan pienempi kuin vuonna 2012. Tämä johtuu siitä, että osa kuntien valtuustoista pienenee vuonna 2017 ja se vaikuttaa kuntavaalitavoitteisiimme, Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo sanoo.

Tulevan sote- ja maakuntahallintouudistuksen myötä kunnan rooli luodaan uudelleen. Uudistus vapauttaa kunnat keskittymään uusiin kehittämisalueisiin kuten elinkeinopolitiikkaan ja yrittäjäyhteistyön kehittämiseen.

– Kuka olisikaan parempi kunnan elinkeinopolitiikan asiantuntija, kuin paikallinen yrittäjä? Uusilta kuntapäättäjiltä odotetaan monipuolista liiketoiminta- ja talousosaamista, jota juuri yrittäjillä on tarjota, Salo toteaa.

Puolueiden on jätettävä ehdokaslistansa helmikuun loppuun mennessä ja kuntavaalit käydään 9. huhtikuuta.

– Jos ehdokkuus kuntavaaleissa kiinnostaa, kannattaa olla liikkeellä nyt, kun eri puolueiden ehdokashankinta on kiivaimmillaan, Salo kannustaa.

Lapin Yrittäjien kuntavaalikampanja koostuu useista eri osista. Tavoitteena on

  • kannustaa yrittäjiä asettumaan ehdolle kuntavaaleissa
  • tukea ja kannustaa kaikkia ehdokkaita yrittäjämyönteiseen vaikuttamistyöhön
  • vaikuttaa siihen, että tulevat valtuustot ymmärtävät yrittäjyyden merkityksen
  • vaikuttaa siihen, että kunnissa tehdään yrittäjämyönteistä politiikkaa ja
  • yrittäjyyden olosuhteita parantavia päätöksiä

Suomen Yrittäjien kuntavaaliohjelma sekä tukea yrittäjän ehdokaspohdintoihin löytyy osoitteesta yrittäjät.fi/kuntavaalit.