Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Autokauppa ja sähköauto
Kuva: Getty Images
6.9.2023 klo 11:04
Uutinen

Täyssähköautoja rekisteröitiin ensimmäistä kertaa bensiiniautoja enemmän – ”Yrityksillä keskeinen rooli autokannan sähköistymisessä”

Henkilöautojen ensirekisteröinnissä elokuu oli historiallinen kuukausi.

Elokuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 36 prosenttia oli täyssähköautoja, kertoo Tilastokeskus. Osuus on ensimmäistä kertaa bensiinikäyttöisiä autoja suurempi.

Kaikkiaan Suomessa rekisteröitiin elokuussa 7 823 henkilöautoa. Määrä on kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavaan aikaan.

Elokuun ensirekisteröinneistä täyssähköautoja oli 2 812 (36 prosenttia). Bensiinikäyttöisiä autoja rekisteröitiin 2 778 (35,5 prosenttia). Lataushybridien osuus ensirekisteröinneistä oli 23 prosenttia ja dieselautojen 5,5 prosenttia.

Sähköautojen toimitusajoissa on ollut paljon viivettä muun muassa komponenttipulan vuoksi. Täyssähköautojen ennätyksellinen ensirekisteröintiosuus johtunee osittain viivästyneen tilauskannan purkautumisesta, Suomen Yrittäjien ekonomisti Roope Ohlsbom sanoo.

– Lievästä kasvusta huolimatta uusien autojen tuotantoon vaikuttanut autoalan komponenttipula näkyy edelleen ensirekisteröintimäärissä, Ohlsbom huomauttaa

– Sähköautojen osuus tulee jatkamaan kasvuaan, ja kehitys tukee liikenteen päästövähennysten saavuttamista. Norjassa myydyistä uusista autoista jo yli 75 prosenttia on täyssähköautoja, joten suunta on Suomessakin selkeä. Sähköautojen osuuden lähitulevaisuuden kasvu saattaa yllättää, Ohlsbom ennakoi.

Uusista henkilöautoista yli 40 prosenttia rekisteröitiin yritysten käyttöön.

– Osuus on merkittävä, ja kertoo yritysten keskeisestä roolista autokannan uusiutumisessa ja sähköistymisessä, Ohlsbom muistuttaa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus