TE-palveluista monenlaista apua osaavan työvoiman hankintaan

Tiesitkö että TE-palveluista saat monenlaista apua sekä taloudellista tukea työvoiman hankintaan sekä henkilöstön osaamisen kehittämiseen? Palkkatukea on mahdollista saada, mikäli työttömän henkilön osaaminen ei vielä täysin riitä avoinna olevaan työtehtävään. Yrityslähtöisesti räätälöity RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, mikäli riittävän ammattitaitoisia työntekijöitä ei ole saatavilla. TäsmäKoulutus -rahoitusta on mahdollista saada henkilöstön osaamisen kehittämiseen. EURES -palvelut auttaa löytämään kansainvälisiä osaajia EU/ETA-maista. Työpaikkasuomi -koulutuksella voidaan yrityslähtöisesti tukea ja kehittää työntekijöiden kielitaitoa.

Suunnitelmissa ensimmäisen työntekijän palkkaaminen?

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen aiheuttaa useita kysymyksiä ja on yritykselle mittava investointi. TE-palvelut tarjoavat taloudellisten tukimahdollisuuksien lisäksi myös rekrytointipalvelua sopivan työntekijän etsintään. Tarjoamalla mahdollisuuden työkokeiluun työpaikalla voi auttaa esimerkiksi nuorta ammatinvalinnassa tai työmarkkinoille palaavaa osaamisensa kartoittamisessa.Työkokeilu tarjoaa mahdollisuuden tutustua alaan, tehtävään ja yritykseen tarkemmin. Työkokeilu voi johtaa palkkatuettuun työsuhteeseen tai oppisopimukseen. Palkkatukea on mahdollista saada osa-aikaisen työntekijän palkkaamiseen.

Osatyökykyisissä merkittävä työvoimapotentiaali

Onko yrityksessä osaajapula, osa-aikainen työskentelymahdollisuus tai olisiko työympäristössä mahdollisuus toteuttaa työtä toisin? Osatyökykyisten huomiointi rekrytoinnissa on merkittävä lisäapu oikean osaajan löytämiseksi. Osatyökykyisen palkkaamiseen on saatavilla palkkatukea sekä mahdollisesti työolosuhteiden järjestelytukea, joka on tarkoitettu muutostöihin tai työvälineiden/kalusteiden hankkimiseen.

Avoin työpaikkailmoitus tavoittaa työnhakijat laajasti

Ilmoittamalla työpaikan TE-palveluihin voit löytää juuri sinun yrityksellesi sopivimman työntekijän, sillä TE-palvelujen Avoimet paikat -palvelu on yhä luetuin työpaikkasivusto. TE-toimistossa on työnhakijoina myös työpaikan vaihtoa suunnittelevia, koulutuksessa olevia, osa-aikatyötä tekeviä, lomautettuja sekä sivutoimisia yrittäjiä. Työpaikan voi ilmoittaa TE-toimistoon Yrityksen ja työnantajan oma asiointi -palvelussa tai soittamalla yrityspalvelumme numeroon.

TE-live tehostaa näkyvyyttä

TE-live on yrityksille maksuton palvelu, joka tarjoaa rekrytoinnille lisänäkyvyyttä ja mahdollisuuden vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan. TE-livelähetys on vuorovaikutteinen tilanne, jossa työnhakijat voivat esittää tarkentavia kysymyksiä työnantajalle. Lähetyksistä luodaan tallenne, joka on myöhemminkin hyödynnettävissä mm. yrityksen omissa viestintäkanavissa.

Ole rohkeasti yhteydessä Pohjois-Karjalan TE-toimiston yrityspalveluun puh. 029 5043 183

Kirjoittajina toimivat Pohjois-Karjalan yrityspalveluiden asiantuntijat Minna Komulainen ja Sanna Westman

INFOLAATIKKO:

RekryKoulutuksen kautta on koulutettu mm:

– fotoniikan asiantuntijoita

– ohjelmistokehittäjiä 

– myynnin moniosaajia

– viennin ammattilaisia

– digitaalinen markkinoinnin osaajia

– ruiskuvaluasettajia

– metallialan osaajia

– infra-alan työnjohtajia

– yhdistelmäajoneuvonkuljettajia

Millainen RekryKoulutus räätälöitäisiin yrityksesi tarpeisiin?