29.12.2017 klo 15:46
Uutinen

Tee nettitesti: Oletko digikypsä vai putositko kelkasta?

VTT:n testillä voi selvittää, miten muutosvalmis on yritys on ja miten se on valmistautunut teknologiseen murrokseen.

Syksyllä lanseeratussa palvelussa on tällä hetkellä noin sadan yrityksen vastaukset. Testin kehittänyt VTT hakee nyt palveluun lisää yrityksiä, jotta tuloksista saadaan enemmän hyödyllistä tietoa yritysten digikypsyydestä.

– Kyseessä on yrityksen itsearviointityökalu, jonka avulla yritys näkee omalta osaltaan, onko joku kuudesta osa-alueesta edellä tai jäljessä muita, VTT:n erikoistutkija Olli Kuusisto selvittää.

Nettityökalun avulla selvitetään muun muassa sitä, miten organisaation strategia on määritelty, miten digitalisaatio on siinä huomioitu ja miten digitalisaatio on vaikuttanut organisaation tulokseen. Informaatioteknologia on yksi kuudesta osa-alueesta.

Työkalun avulla yritys voi saada tietoa siitä, miten se sijoittuu suhteessa muihin samankokoisiin ja samalla alalla toimiviin yrityksiin.

– Näitä tietoja on mahdollista saada VTT:ltä ottamalla meihin yhteyttä, Kuusisto sanoo. Kaikkien vastanneiden vertailutiedot näkyvät myös julkisessa versiossa.

Yksinyrittäjän kannalta osa kysymyksistä vaatii ajattelun soveltamista, koska kysymykset on rakennettu ensisijaisesti työllistäviä yrityksiä ajatellen. Kuusiston mukaan VTT:ssä on keskusteltu siitä, että testistä tulisi jatkossa oma lyhyempi versio yksinyrittäjille.

– Testin tavoitteena ei välttämättä ole päästä suurimpaan arvoon. Jokaisen yrityksen strategia ja liiketoimintamalli määrittelee, mikä on sen tavoitetaso. Autamme mielellämme yrityksiä analysoimaan tuloksia tarkemmin, Kuusisto jatkaa.

Kuva: VTT

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Osallistu Digikouluun